[retaker]2020一定要得!(2)

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
上堂不停講wayne leung點點點
又話wayne leung垃圾
連nat chan 都頂佢唔順
又差唔多係時候要開新post了
佢心態係覺得俾咗錢補習就100%攞到5**
有時都覺得幾慘
其實香港個制度下對sen個支援真係好少
最後佢地都係一齊同正常人入大學 但入到去又要繼續比人笑 其實到頭來咩都冇改變過
好笑嘅係上年考完physics之後nat chan叫佢下年俾心機
retake黎講就係
但其實啲人會留意佢 都係覺得佢講野kam 可以恥笑下咁之嘛 咁啱佢又唔覺得有咩問題咪造就左個咁既人出黎就算佢讀完dse入asso 佢個人本身有缺憾就繼續會有笑料出黎架啦 retake都只係其中一件可以比人笑既事
咁講好似有啲大愛 但我覺得佢依啲case 主流教育其實係幫唔到佢
老實講句,
就算俾佢入到u
佢都未必適應到大學生活
佢第一次考幾多分?
好似22 但係中文斷左腳
佢之前話過想入UST IRE讀Physics。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞