[retaker]2020一定要得!(2)

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
姐係如果佢讀mbbs 拎住唔知幾多粒星
我抵比佢串廢柴嘅
搵日探下路,當放鬆下囉
真係cu medic好啲
所以佢哋大把人揀
我呢啲retake嘅得返mbbs
咁都起到...
寧得罪拉登
加油有排捱
乜原來cu medic好過mbbs
我仲以為mbbs係屌住其他神科打嘅存在
係呀 本身mbchb已經好啲 佢仲要開多條elite stream收走曬啲狀元
自從轉咗130之後mbbs俾人屌到爛哂
不過我就覺得冇咩所謂 反正都係medic
medic就都係咁啫,其他科就好睇U
估唔到有個medic勁人入咗嚟,我都係瞓先,個functional anat完全唔知點背
諗到要入三寶要讀返physio同anat就好焦慮中學冇bio底
其實好多時 我都唔想屌人
上個月明明要溫final 但都日日上連登twitter facebook 屌人
哩排收歛左好多
但有時真係忍唔住屌
我其實好撚冷靜
你有係其他post見過我屌人嘅話
已經知我屌你係屌得好細力
“Ignorance is strength” 呢句野啱唔啱真係視乎你ignore咩嘢
大家早啲休息啦
我依家只可以做到十點起身,不能再早了,點算好
我都好擔心考試前夕病,兩日後星期二仲要陪我外婆去醫院覆診,去依啲地方心情都有啲緊張
唉屌 見到出面熱門啲post就訓唔返...
咁不如再慎重考慮好唔好入三寶 因為入面嗰啲人全部係同你best6同分 + biolv5 or above 到時你見住一堆灰野 + 朋輩比較,又feel到自己已經比人用多左一年、冇理由再retake,咁就尷尬了!

個人認為冇讀bio千祈唔好入3寶,尤其PT OT,讀到傻左d course最多都淨係得C+

利申:中學好朋友冇讀bio但best6 34入OT,physiology C左......
各位加油,不卑不亢,對自己有信心之餘但要誠實審視個人能力!比心機撐埋最後3星期!
各位加油啦,最後衝刺啦,我都知單機一年嘅痛苦,但是上咗岸就會覺得呢一年係好有意義
上個post講過有plan b既
但我諗如果最後考到夠分 我會接受呢個挑戰
其實有幫助,不過好少,譬如你知blood circulation係right ventricle pump出去,left atrium收返,真係要知返不過淺到出一條mc比你都偷笑
protect得自己好啲唯有
無點算,你兩點瞓,我叫你八點起身咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞