[retaker]2020一定要得!(2)

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
App store有個app 可以睇
攞咗張證,真係收心養性溫好最後小小時間,舊年望住張證無相,人地會知你唔係日校,我就同自己講,當自己係入咗U返嚟屌打班日校,都幾搞笑
我知呀 佢有個位要入考生no
我無張證點入
你考評局登入返 可以搵到no
網上服務個到?我搵左勁耐都搵唔到
佢個介面真心好唔user friendly
我中午收到了,見到同一次比張野唔同左
你講完落樓去睇 原來我都收到了
Good😂
希望中文可以合返格
2上3一定係唔容易 講緊中間有萬幾個人
但我依然相信 你有付出到就會見到回報既
起碼係dse既世界
個人睇法啦 始終語文科比其他野影響個機會大啲
中文我升中六個陣學校仲predict緊2/3
唔敢話真係好努力 但自問都有花時間 心力去補習 同研究下考試個玩法再操卷 最後都撈到個4返黎
如果我個陣自暴自棄既話 今年retake既就可能係中文
分卷分別攞咩grade?
5 5* 3 4
唔係綜合斷左腳應該有5
有冇針對一份卷去刨
個人覺得卷二升grade係唔錯既選擇
自問係好彩定真係準備得好?Predict 2/3去到咁嘅成績?仲要寫作有5*......
其實都有運 遇到個啱既補習老師 升中六暑假先開始跟佢
日校個教畜真係比佢教到冇曬心機讀
寫作係最努力練既一份卷 比起中四五個陣都見到有明顯進步既
準備得好唔敢講 係呢一科我好肯定大把人努力過我
但我覺得中六呢半年做既野夠幫我過關
我仲記得考完chem之後係中文 臨考個陣我係勁緊張 好驚自己衰呢科
但考完就知自己冇事會過到了
5 5*可能係運 但大grade有4我覺得自己係值得的
同埋講多句
我覺得任何情況下都係做b2會好啲
你b1唔小心比其他人跌三兩分 拉完weighting之後就唔只係幾分既事
詳細可以睇返conversion table
同埋揀b1既人 大多數都係操到熟曬
可以講下中文係補邊個?唔係想補,畢竟依加時間已經唔允許,純粹好奇問下
記得要拎3 b1大約係35-36/40咁樣
但b2只係一半多少少
中型補習社 講緊成個中六係教緊200-300個人個啲
呢個規模我覺得幾好 起碼個老師都仲記得每一個學生 同埋cover到佢地長短處去教

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞