[retaker]2020一定要得!(2)

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
By the way,當年寫作寫邊題?
我覺得如果b2 短答 tf mc呢啲攻到既話 加埋長答可能寫少少野拎三兩分 要拎3唔算係太難既事
paper1算做得比較好 其他都冇咩特別心得可以講了
讀書無用
我由跟個補習老師開始就allin議論文
最後都賭啱左
始終我覺得對於一個唔識中文既人黎講
感情 枝筆描寫 咩都靠浸
但議論文個框架係短時間內最易pickup到
唔洗多謝 大家都算係有緣坐埋同一條船
最後呢段時間有啲咩幫到就幫啦
咁巴打今年因咩事retake?
By the way,當年寫作寫邊題?
讀書無用
我由跟個補習老師開始就allin議論文
最後都賭啱左
始終我覺得對於一個唔識中文既人黎講
感情 枝筆描寫 咩都靠浸
但議論文個框架係短時間內最易pickup到
咁巴打今年因咩事retake?
支持你巴打,個科讀得舒唔舒服係好重要,希望你今年成功。咁你今年take邊幾科?
兩科數 拖一科physics
覺得呢幾科上年都未push到最好(雖然都唔算差)
認真啲考埋今次 最後就算得定唔得都唔後悔了
你都係!!
我都係將軍澳
巴打諗住數同phy中間隔住啲時間點安排我都有報數同phy想參考下意見
我既做法應該冇咩參考價值因為m2冇升分壓力 個科冇weighting
所以考完core之後都應該只係會all in physics
m2諗住係隨便啲既心態咁考 睇下冇壓力會唔會發揮得好啲
因為出面有接補習 所以啲野都未唔記得曬既
考完physics再做返啦
我考完core maths 後要等18日後先再考下一科😭
我都係報元朗 oral俾佢派佐去葵涌
你都識講係走後門,點勁法,點正正經經法,講嚟聽吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞