《靈異台》一人N個撞鬼經歷

675 回覆
247 Like 10 Dislike
幾日前嘅事
唔肯定係太攰定係發夢定係點
個晚比鬼責咗三四次
個下巴好似抽筋咁合唔埋,個種感覺係用力合但係個下巴合唔實咁樣
其中一次比鬼責係個身震哂
聽到有小朋友細細聲係到笑
個時唔知咩事冇理到

touchwood無試過比鬼責
但試過疑似靈魂出竅
其實你地係咪真係無吹水 由細到大都未見過或者接近過依味野所以見到人講好難相信
其實你地係咪真係無吹水 由細到大都未見過或者接近過依味野所以見到人講好難相信

唔信咪當故睇

唔信咪當故睇

以前果個血觀音又真係幾恐怖

唔信咪當故睇

哇屌 血觀音真係睇字有畫面好撚恐怖
唔知算唔算係
細個成日係我耳邊喂或者吹我
但明明身邊一個人都冇

我都試過
次次屋企無哂人就有呢把聲

絲打住邊??
屋企有冇面向山/近廟??

我屋企近廟 望到添 有咩禁忌/注意
講多個

幾年前同ex去左東京玩
間酒店係出名猛鬼 (不過當時我地唔知
入到去覺得好局抖唔到氣咁
但都無講唔舒服

直到最尾個晚一出準備入房個陣
見到走廊盡頭企左個著哂古代盔甲既武士

不過好快消失左

世紀南悅

池袋Sunshine city

我有frd 係呢間酒店都疑似撞鬼

住過尾房 咩事都無 間房仲要大間d
唔知算唔算係
細個成日係我耳邊喂或者吹我
但明明身邊一個人都冇

我都試過
次次屋企無哂人就有呢把聲

絲打住邊??
屋企有冇面向山/近廟??

我屋企近廟 望到添 有咩禁忌/注意

我同朋友都住過呢種屋
屋企人會好奇怪, 例:怕光、情緒化、脾氣暴燥/負面, 我同老豆就成日想死

唔信咪當故睇

呢個真係睇完望住自己屋企個觀音都有啲驚
我記得之前啲巴打分享係lift入面有個女人頭吊咗落

好撚恐怖!

呢個故remind我一個好耐之前聽過既鬼故

話有個朋友新租左某唐樓住
就約左3個朋友入去打牌
張麻雀枱開廳, 阿A坐個位望正走廊
打打下阿A臉色越黎越青
最後頂唔順大吵大鬧要中止雀局落樓
落樓佢講返, 話打打下見到有個紅衣女人吊係走廊上把風扇度望住佢
比自己友熄電視計唔計
話說中一 二嗰陣同班同學夜晚去香港仔水塘燒野食
(上面都幾猛 有一排好多人 自殺 吊頸)咁燒完野食走嘅時候 行翻出出口嗰陣 全部人已經聽到有人喺耳邊呼吸加叫救命 個個都已經 諗住可能有人玩野姐 點知掉轉一望有3個女人拖個小朋友 無腳浮浮下咁望住我地 嚇地即刻跑 諗住無事啦 點知 我屌 最驚嚇嘅事情先發生 咁上水塘係一條大斜路 無任何巴士/小巴上到去 因為單程路 我地全部人都見到有架3層巴士 無頭司機 嚇都鳩都縮埋
有一晚凌晨條街一個人都無 行過輕鐵站聽到啲買飛聲 (有買開既人會知禁制出飛個時係會有聲)之後望過去又無人 但係有啲出飛聲 之後即刻跑反屋企
(上面都幾猛 有一排好多人 自殺 吊頸)咁燒完野食走嘅時候 行翻出出口嗰陣 全部人已經聽到有人喺耳邊呼吸加叫救命 個個都已經 諗住可能有人玩野姐 點知掉轉
一望有3個女人拖個小朋友 無腳浮浮下咁望住我地 嚇地即刻跑 諗住無事啦 點知 我屌 最驚嚇嘅事情先發生 咁上水塘係一條大斜路 無任何巴士/小巴上到去 因為單程路 我地全部人都見到有架3層巴士 無頭司機 嚇都鳩都縮埋

想問最後點走
(上面都幾猛 有一排好多人 自殺 吊頸)咁燒完野食走嘅時候 行翻出出口嗰陣 全部人已經聽到有人喺耳邊呼吸加叫救命 個個都已經 諗住可能有人玩野姐 點知掉轉
一望有3個女人拖個小朋友 無腳浮浮下咁望住我地 嚇地即刻跑 諗住無事啦 點知 我屌 最驚嚇嘅事情先發生 咁上水塘係一條大斜路 無任何巴士/小巴上到去 因為單程路 我地全部人都見到有架3層巴士 無頭司機 嚇都鳩都縮埋

想問最後點走

跑落條大斜路 差啲仆撚死
然後同屋企人講 第二日一齊化寶

唔信咪當故睇

呢個真係睇完望住自己屋企個觀音都有啲驚
我記得之前啲巴打分享係lift入面有個女人頭吊咗落

好撚恐怖!

呢個故remind我一個好耐之前聽過既鬼故

話有個朋友新租左某唐樓住
就約左3個朋友入去打牌
張麻雀枱開廳, 阿A坐個位望正走廊
打打下阿A臉色越黎越青
最後頂唔順大吵大鬧要中止雀局落樓
落樓佢講返, 話打打下見到有個紅衣女人吊係走廊上把風扇度望住佢

比我唔敢出門

就咁睇都覺得好撚寒
到底啲鬼做乜鳩要出黎嚇人
件事就發生係幾年前,我有同friend講過,勿相認。
咁個陣我就year1,咁我就住hall嘅,住尾房。sem1 final個期我就留係hall到温書,我同roommate就讀唔同系,佢就早我兩日考完返歸。考最尾一科前個晚,咁就温完書瞓覺喇,瞓落床冇幾耐就覺得勁焗,焗到間房好似真空咗咁,但明明就冬天,咁焗到瞓唔到我就焗住起身開風扇。之後我諗我瞓到一陣喇,就嘈醒咗,冇錯係嘈醒咗。你地可能會估班hall友係到嘈呀打麻雀呀唱歌咁喇,但係我住個間hall比較多international,所以都幾摺幾靜,同埋個隻嘈係好撚多人係到講嘢,個種多人嘅感覺就好似去咗花園街咁,又有人係到唱歌,又有人鳩叫乜乜乜放題有折咁,唯一唔同叫係我聽唔到講緊乜鬼嘢。我當時就不禁心中屌咗一聲,點知一屌完就即刻中Q晒啲畀鬼責症狀,我亦到不免俗咁掰大眼望,
lm
咁個陣我就year1,咁我就住hall嘅,住尾房。sem1 final個期我就留係hall到温書,我同roommate就讀唔同系,佢就早我兩日考完返歸。考最尾一科前個晚,咁就温完書瞓覺喇,瞓落床冇幾耐就覺得勁焗,焗到間房好似真空咗咁,但明明就冬天,咁焗到瞓唔到我就焗住起身開風扇。之後我諗我瞓到一陣喇,就嘈醒咗,冇錯係嘈醒咗。你地可能會估班hall友係到嘈呀打麻雀呀唱歌咁喇,但係我住個間hall比較多international,所以都幾摺幾靜,同埋個隻嘈係好撚多人係到講嘢,個種多人嘅感覺就好似去咗花園街咁,又有人係到唱歌,又有人鳩叫乜乜乜放題有折咁,唯一唔同叫係我聽唔到講緊乜鬼嘢。我當時就不禁心中屌咗一聲,點知一屌完就即刻中Q晒啲畀鬼責症狀,我亦到不免俗咁掰大眼望,

手機出hi錯掣
屌那星,我一掰大眼,你老味成間房都係「人」,乜嘢年代都有,由地下逼到上天花板,仲有啲手手腳腳叉過嚟,係我眼前面揚下揚下咁。過多陣,我又郁得返,因為好嘈,我就就拎起枕邊嘅mp3播歌,塞Q住自己耳仔之後合埋眼扮乜都唔知。我聽唔到嘈就諗自己成功咗,播咗兩、三首歌到,就有把男人聲係我耳筒入到傳嚟話:「你聽到又睇到呀?阻到你對唔住呀!」
我又好on9咁掰大眼,我見到有個男人坐係地下到望住,仲同我say hi。之後我用張被笠住自己,係咁唸般若波羅蜜心經,但係就不斷有聲話:「一齊玩喇」「陪我~~」「冇用㗎」,到天光先瞓到。最後個科B-咗,之後仲病咗個幾兩個月。

手機出hi錯掣
屌那星,我一掰大眼,你老味成間房都係「人」,乜嘢年代都有,由地下逼到上天花板,仲有啲手手腳腳叉過嚟,係我眼前面揚下揚下咁。過多陣,我又郁得返,因為好嘈,我就就拎起枕邊嘅mp3播歌,塞Q住自己耳仔之後合埋眼扮乜都唔知。我聽唔到嘈就諗自己成功咗,播咗兩、三首歌到,就有把男人聲係我耳筒入到傳嚟話:「你聽到又睇到呀?阻到你對唔住呀!」
我又好on9咁掰大眼,我見到有個男人坐係地下到望住,仲同我say hi。之後我用張被笠住自己,係咁唸般若波羅蜜心經,但係就不斷有聲話:「一齊玩喇」「陪我~~」「冇用㗎」,到天光先瞓到。最後個科B-咗,之後仲病咗個幾兩個月。

如果係我 唔知有冇勇氣吊哂班仆街老母

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞