《靈異台》一人N個撞鬼經歷

675 回覆
247 Like 10 Dislike
拋磚先

細個住將軍澳, 個陣仲係新市鎮無乜人氣,
仲要勁潮濕又無陽光入屋
老母話初初搬入去啲電器成日自己著
到我4/5歲個陣終於第一次見鬼

有晚想入主人房睇電視
但走廊同房都熄哂燈黑忟忟
啲大人係廳又掛住打牌唔理我
唯有拖住細佬入房壯膽
行到房門口會見到塊梳妝鏡
塊鏡入面企住個青面+禿頭+無眼球既中年男人, 我地互望左一秒, 佢就對住我地笑
跟住我同細佬跑返出廳同大人講房入面有個青色拐子佬
講多個

幾年前同ex去左東京玩
間酒店係出名猛鬼 (不過當時我地唔知
入到去覺得好局抖唔到氣咁
但都無講唔舒服

直到最尾個晚一出準備入房個陣
見到走廊盡頭企左個著哂古代盔甲既武士

不過好快消失左
以前ive有個同學仔既經歷
佢話舊屋每到傍晚6點半
有個白袍長髮既女仔會準時出現係門口
然後慢慢飄入佢家姐間房就消失
不過成家慣左唔太驚
月黑風高 有隻貓 有條絲巾
月黑風高 有隻貓 有條絲巾

連登陽氣重無人撞鬼
再拋下磚先

舊老細講既,
因為佢住得好近公司
加上一支公,
好多時都OT到9點幾先返屋企
而7點半打後成層只淨返佢一個。

有日佢OT到晚上8點幾,
突然聽到有人影印,
就好奇八下邊個留咁夜
點知見到有個唔識既男人係度玩緊影印機,
重點係條友無下半身凌空左
嚇到老細唔敢再O咁耐T
有年翻台灣玩,夜晚食完飯中意單車遊海邊,吹下風,平時同fd一齊去,嗰次單拖去,係海邊石粽上邊有聲,細佬仔笑聲,問我一唔一齊玩 !
呢次係我生平腳力最大嘅一次!真係黃金寶都睇唔到我車尾燈!

呢個時候實有巴打話有細佬係海邊有幾出奇?
但係呢d石粽為左防堤,早幾年已經堆到兩個人咁高,加上夜晚十一點幾

有年翻台灣玩,夜晚食完飯中意單車遊海邊,吹下風,平時同fd一齊去,嗰次單拖去,係海邊石粽上邊有聲,細佬仔笑聲,問我一唔一齊玩 !

但係呢d石粽為左防堤,早幾年已經堆到兩個人咁高,加上夜晚十一點幾

好采巴打無回頭直接走
我住個層樓成日都有人跳樓

有一晚準備訓,關燈個時望一望窗口,見到一個人女(得個頭)望實我

有一晚準備訓,關燈個時望一望窗口,見到一個人女(得個頭)望實我

巴打有無屌佢老味??
咁恐怖實嚇撚死
中大花圃路
2-3點去傾project
成條路冇咩燈黑到幾乎伸手不見五指
突然見到個白色衫嘅女仔係眼角憑空出現
生平第一次睇手機睇到咁實唔敢兩頭另
中大花圃路
2-3點去傾project
成條路冇咩燈黑到幾乎伸手不見五指
突然見到個白色衫嘅女仔係眼角憑空出現
生平第一次睇手機睇到咁實唔敢兩頭另

我都試過眼角睄到白衣少女
不過係公司, 仲要日光日白
企左係廁所門附近,
局住日日見

利申: 公司隔離係大酒店

咁最後點收科?
扮冇野?
講多個

幾年前同ex去左東京玩
但都無講唔舒服

不過好快消失左

世紀南悅
可能今日happy friday無乜人
繼續拋磚

呢個發生係朋友身上
朋友仔同條女同居
一齊租住係新界某居屋
有晚2個拆哂搬屋啲紙皮箱同垃圾,
然後一齊搭諗住落樓下垃圾房掉.
本身架得佢2個
落到某一層有個婆婆入黎
望住佢倆中間講: 個細蚊仔幾可愛bor
嚇撚死佢地,
一出頭也不回標出去
講多個

幾年前同ex去左東京玩
但都無講唔舒服

不過好快消失左

世紀南悅

池袋Sunshine city

好采巴打無回頭直接走

我都有次快過黃金寶,台灣一個人環島,夜晚走西部海濱快速公路,燈到冇,只系聽到後面有好多狗吠聲追住我
有無人想組團靈探
有無人想組團靈探

你個名
老子什麼鬼都怕
有無人想組團靈探

不過唔建議靈探
跟左返屋企就
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞