《靈異台》一人N個撞鬼經歷

675 回覆
247 Like 10 Dislike
唔係自己
小二小三個陣有個同學話自己有陰陽眼
有日無啦啦係禮堂話講台個度有隻細路鬼企係度
推下先
無乜人撞鬼真好
講多個

幾年前同ex去左東京玩
間酒店係出名猛鬼 (不過當時我地唔知
入到去覺得好局抖唔到氣咁
但都無講唔舒服

直到最尾個晚一出準備入房個陣
見到走廊盡頭企左個著哂古代盔甲既武士

不過好快消失左

世紀南悅

池袋Sunshine city

我有frd 係呢間酒店都疑似撞鬼
我住個層樓成日都有人跳樓

有一晚準備訓,關燈個時望一望窗口,見到一個人女(得個頭)望實我

咁最後點收科?
扮冇野?

個時冇咩反應,因為細個見開,慣左
冇經驗
lm
唔知算唔算係
細個成日係我耳邊喂或者吹我
但明明身邊一個人都冇
有年翻台灣玩,夜晚食完飯中意單車遊海邊,吹下風,平時同fd一齊去,嗰次單拖去,係海邊石粽上邊有聲,細佬仔笑聲,問我一唔一齊玩 !
呢次係我生平腳力最大嘅一次!真係黃金寶都睇唔到我車尾燈!

呢個時候實有巴打話有細佬係海邊有幾出奇?
但係呢d石粽為左防堤,早幾年已經堆到兩個人咁高,加上夜晚十一點幾

好采巴打無回頭直接走

我都有次快過黃金寶,台灣一個人環島,夜晚走西部海濱快速公路,燈到冇,只系聽到後面有好多狗吠聲追住我

系你老母 垃撚圾
我住個層樓成日都有人跳樓

有一晚準備訓,關燈個時望一望窗口,見到一個人女(得個頭)望實我

咁最後點收科?
扮冇野?

個時冇咩反應,因為細個見開,慣左

話說,搭輕鐵唔好咁早搭
有一次因返學有事要做早咗搭輕鐵,記得好似7點到,我坐係車第一排得一個位,自己坐,個時得好後先有人坐,但我耳邊一直都有一段重復嘅音樂播緊,每一次我轉身望,音樂就無咗。由於真係覺得唔太正常,好快就落車
話說,搭輕鐵唔好咁早搭
有一次因返學有事要做早咗搭輕鐵,記得好似7點到,我坐係車第一排得一個位,自己坐,個時得好後先有人坐,但我耳邊一直都有一段重復嘅音樂播緊,每一次我轉身望,音樂就無咗。由於真係覺得唔太正常,好快就落車

我都有類似經歷
不過係天水圍戲院(唔記得名
睇早場, 後面個排無人但keep住有抖氣聲同一陣老人家除, 睇到最尾頭痛, 一出戲院又無事
唔知算唔算係
但明明身邊一個人都冇

我都試過
次次屋企無哂人就有呢把聲
push
唔知算唔算係
但明明身邊一個人都冇

我都試過
次次屋企無哂人就有呢把聲

絲打住邊??
屋企有冇面向山/近廟??
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞