《靈異台》一人N個撞鬼經歷

675 回覆
247 Like 10 Dislike
Hehe

考完試上泥多篇成篇~
等update詳細版
大家想我長話短說,定多啲啲鋪排似返講故仔呢?

其實我想長話短說

長話短說版

我前世係個有錢仔,不過我係gay嘅,鍾意咗個教書先生,後尾個老師去咗當兵。小紅豆就自從我救過佢之後就係咁溝我,我三個老母又係咁煩膠我叫我是旦搞大條女個肚,整粒孫畀佢地玩下。我頂唔順又見小紅豆唔係咁乞人憎咪溝返佢轉頭,我就好憎入租界,所以通常帶佢去禮查飯店(即係浦江飯店)扮貴婦。咁我gay㗎嘛,條仔又消失咗,所以一搞大咗小紅豆個肚就食咗條洋腸,仲畀小紅豆發現咗。咁我就火遮眼講咗好多勁難聽嘅說話,同吳岱融鬧人臭雞差唔多喇。最仆街嘅係我話想我鍾意你,得!等我做女人先講喇,我淨係鍾意同我一樣嘅,你等下世喇西女人(之類喇,不過勁斯文)嬲到佢仔都跌埋出嚟,佢生無可戀就去禮查飯店到自殺。完。

長話短說版

我前世係個有錢仔,不過我係gay嘅,鍾意咗個教書先生,後尾個老師去咗當兵。小紅豆就自從我救過佢之後就係咁溝我,我三個老母又係咁煩膠我叫我是旦搞大條女個肚,整粒孫畀佢地玩下。我頂唔順又見小紅豆唔係咁乞人憎咪溝返佢轉頭,我就好憎入租界,所以通常帶佢去禮查飯店(即係浦江飯店)扮貴婦。咁我gay㗎嘛,條仔又消失咗,所以一搞大咗小紅豆個肚就食咗條洋腸,仲畀小紅豆發現咗。咁我就火遮眼講咗好多勁難聽嘅說話,同吳岱融鬧人臭雞差唔多喇。最仆街嘅係我話想我鍾意你,得!等我做女人先講喇,我淨係鍾意同我一樣嘅,你等下世喇西女人(之類喇,不過勁斯文)嬲到佢仔都跌埋出嚟,佢生無可戀就去禮查飯店到自殺。至於條仆街中出即飛就去食洋腸就係打日本個陣係集中營到死撚咗。完。

詳細版我仲會update㗎

屌你條仆街用我部電腦唔log out
之後係家事喇
第一次相認相認返自己呀哥,屌好撚邪呀

呢個都笑左
大家想我長話短說,定多啲啲鋪排似返講故仔呢?

其實我想長話短說

長話短說版

我前世係個有錢仔,不過我係gay嘅,鍾意咗個教書先生,後尾個老師去咗當兵。小紅豆就自從我救過佢之後就係咁溝我,我三個老母又係咁煩膠我叫我是旦搞大條女個肚,整粒孫畀佢地玩下。我頂唔順又見小紅豆唔係咁乞人憎咪溝返佢轉頭,我就好憎入租界,所以通常帶佢去禮查飯店(即係浦江飯店)扮貴婦。咁我gay㗎嘛,條仔又消失咗,所以一搞大咗小紅豆個肚就食咗條洋腸,仲畀小紅豆發現咗。咁我就火遮眼講咗好多勁難聽嘅說話,同吳岱融鬧人臭雞差唔多喇。最仆街嘅係我話想我鍾意你,得!等我做女人先講喇,我淨係鍾意同我一樣嘅,你等下世喇西女人(之類喇,不過勁斯文)嬲到佢仔都跌埋出嚟,佢生無可戀就去禮查飯店到自殺。完。

長話短說版

我前世係個有錢仔,不過我係gay嘅,鍾意咗個教書先生,後尾個老師去咗當兵。小紅豆就自從我救過佢之後就係咁溝我,我三個老母又係咁煩膠我叫我是旦搞大條女個肚,整粒孫畀佢地玩下。我頂唔順又見小紅豆唔係咁乞人憎咪溝返佢轉頭,我就好憎入租界,所以通常帶佢去禮查飯店(即係浦江飯店)扮貴婦。咁我gay㗎嘛,條仔又消失咗,所以一搞大咗小紅豆個肚就食咗條洋腸,仲畀小紅豆發現咗。咁我就火遮眼講咗好多勁難聽嘅說話,同吳岱融鬧人臭雞差唔多喇。最仆街嘅係我話想我鍾意你,得!等我做女人先講喇,我淨係鍾意同我一樣嘅,你等下世喇西女人(之類喇,不過勁斯文)嬲到佢仔都跌埋出嚟,佢生無可戀就去禮查飯店到自殺。至於條仆街中出即飛就去食洋腸就係打日本個陣係集中營到死撚咗。完。

詳細版我仲會update㗎

屌你條仆街用我部電腦唔log out
之後係家事喇
第一次相認相認返自己呀哥,屌好撚邪呀

點解要食洋腸
所以絲打今世鍾意女人?
屌見條仆街咁孝順山長水遠係日本返嚟探娘親,又見佢咁夜先落機,費事佢半夜三更滾搞娘親,我又住得近機場咪借間書房畀佢瞓一晚囉 點知條仆街趁我去煮宵夜用我部電腦 仲要唔log out 屌30幾歲嘅麻甩佬仲用埋啲咁mk少女嘅user name,真係孔子條底橫

講返個短少少嘅鬼故先,關於負心漢呀,中出即飛,狗公食女嘅下場,連登仔聽下算喇,唔會發生係你身上㗎

負心人

我是一個未夠三十歲的少女,我的童年回憶是Sky 哥哥正常不過吧!因為鄭伊健唱演的極速傳說,還有他唱的:「頭搖又尾擺,飛翔境界」(鄭伊健真係正到核爆 )我自小就覺得電單車非常型格,所以一到十八歲我便考了電單車牌。考了車牌半年後我才買了我第一台250cc的街車,後來出來工作我才真正的玩車,我買了我第一台的啡呤——RVF400(一塞車就熱到仆街 ,同埋舊款車醫藥費勁貴

Kinson是我年青時做兼職時認識的同事,他也是電單車的狂迷,當我擁有人生第一台啡呤後,他不時帶我去放車,有次他帶了我去他車友群的車聚。不要以為電單車的世界一定是陽盛陰衰,那次車聚也有不少女士參與,甚至有些的坐駕是600cc,我400cc的車真是小巫見大巫了,當然亦有一部份的車是只有250cc的巡航車。那夜我們十數個人在路邊泊好車後便走到一旁說「車經」,我一直看着我的車,突然一個男人走過去鬼鬼祟祟的踢倒我的車,然後光速逃去。我自自然然是走過去將車扶起,我手剛碰到車,方才弄跌我車的男人故作好人的要幫我把車扶起來,我拒絕了他,他還借故摸了我手一下並出言調戲。我忍不住和他起了爭執,給他佔便宜倒算了,弄花了車才讓我生氣啊!在一旁抽煙的Kinson和車群的群主Jeff看不過眼,向那男人大聲喝道:「Simon!我地係識車友唔係溝女呀!好多女車友投訴過你咸豬手,再係咁下次車聚唔預你!」那個駕600cc的女中豪傑Rex也搭話了:「賓周痕就叫雞喇!Jeff下次有佢冇我地!」後來那狗公Simon提早離開了。

我和狗公Simon在facebook上是朋友,跌車事件後也見過他兩、三次,後來換了工作,少了時間操車,也沒有去車聚了,所以不知他有沒有繼續去。我、Kinson和Rex都是推銷員,假期通常在平日,故我們仨私下也會約出來放車或是飯聚。去年三月,我們一次「打冷」的時候談起了Simon,Kinson說他做了基金狗賺了不少錢,很久沒看過他去車聚了。Rex喝了口啤酒後說:「挑!我地個到都冇女,條撚樣點會去吖!同埋人地發撚咗達,揸Tesla去搞鳩𡃁模,兩個轆撚有得車震咩?」Kinson答到:「佢咁淫賤,話唔定玩war game呢唔係喎,兩個轆可以馬震呀

我沒有將那晚的話放心上,同年的九月,我在店內見到Simon。他的面色很不對勁,灰灰白白,眼底一片青黑,坐我身旁的同事宏叔小聲道:「仲唔係縱欲過度 」我低聲偷笑,他繼續說:「個腎唔得個樣仲咁淫盪 」Simon看到我,逕自走到來我面前,拉出椅子欲坐下,他來到我面前我便嗅到一股腐肉味,近看他仿似一個半百的人,滿上長滿縐紋。君子報仇,十年不晚,更何況我是一個小家子的女人,我擠出招牌笑容指了指排隊區後道:「麻煩先生排一排隊 」然而是沒有人在排隊。讓他等了三數分鐘後我才讓他坐下,處理他的問題。他坐下來沒多久,我已經覺得氣溫急降,用眼神示意另一個同事Ryan關掉一台冷氣。

Simon坐下後一説話那臭味更強了,原來他剛遺失了他的iPhone 6s Plus,他想補領電話卡。九月正是新iphone推出的時份,我當然是機不可失,一邊跟他閒聊,一邊哄他上台出新的iphone 7 plus。跟他聊着聊着,他說他最近身體很不好,腸胃有毛病,頸椎又有毛病,又十分倒楣,掉手機也算了,投資失利掉了上千萬。不止我,一直在我身旁的宏叔也冷得要走出店外曬曬太陽,Ryan從貨倉出來用口形對我說:「冇得再熱啲喇!」我覺得似乎和靈界朋友有關,我先對Simon說了聲抱歉,然後向走出街外取暖的同事大叫:「一個二個塞住個門口啲客點入嚟呀!」(umm其實我職位高過佢地,不過個次係第一次對佢地咁兇狠)他們唯有回來冷得要命的櫃臺坐,可能人氣旺了,漸漸就沒那麼冷了。
Simon最終簽了合約用一個很貴的服務計劃去出一部iPhone 7 plus 256GB,出於好奇,我回倉拿iPhone時順便打玉牌脱下放好,看看到底誰大駕光臨。我一出倉,立刻屌了一聲再打了一個冷震,有一位青色的女士以騎膊馬的姿勢騎在Simon身上,還有一個血淋淋的胎兒伏在他的下身。那女人抬頭望向我,她的眼珠已經挖了出來,只有空洞的眼窩,雖然沒有眼珠,但也感覺似給她狠狠瞪着。攝青鬼是非常的「猛」,難怪日光日白也可以將室內弄得如此冷,我也怕惹到那女人,所以故作冷靜的把生意做完便送走了Simon。我覺得如果再沒有高人相助,跟着simon那兩隻鬼遲早合將他弄死,我知道又不幫他,豈不是成了幫兇?於是我聯絡了東伯,讓東伯去幫他,過程怎樣我就不得而知了。

東伯告訴我Simon是惹到一個會下降頭的女生,女生遭Simon拋棄了,她用了一個極狠毒的方法去復仇。先是找回Simon並做他的性伴直至有了他的骨肉,到嬰兒七個月時將他打掉,製成降頭下到Simon身上,她自己則用極痛苦的方式殺死自己,變成鬼纏住他。Simon是發下毒誓說自己今後要散盡家財、謝頂、掉牙、瞎一隻眼、臭狐,並且減壽十年,那女鬼才願意放過他。沒多久Simon打來告訴我他身體好了,脖子不痛,又賺了很多錢。後來過年前聽某些車友說Simon周轉不靈要賣車套現,投資連連失利壓力大脫髮,還得了急性青光眼瞎了左眼。
識揸電單車的少女好型呀
連普通人都feel到寒意咁猛
聞到腐臭味個陣仲要無得避好慘
負心漢個個好恐怖
七七 D故好正, 寫多D呀
想買條黑曜石手鏈辟邪 有無人知邊度買好

買玉喇 黑曜石係消耗品嚟 個氣場差少少都會裂開

我之前帶過黑耀石鈪
帶左一年 有日發現佢裂左 之後有次我係lecture hall咬柴仲搞到韌帶撕裂 唔知係咪就係個次仆一仆打爛埋隻鈪跌左 我一直想買番個隻幼鈪間鋪都冇貨
之前諗左好耐幾時裂都諗唔透 聽絲打你咁講一講會唔會關事係我冇撞過佢自己裂?

Btw遲d分享下我個人同屋企人經驗 夜媽媽唔係好想打

我之前舊公司係做玉/水晶/雜石
個時買左條黑曜岩圓珠手鏈,有一隻貔貅
但帶左一年,最近隻貔貅個口爛左...
係咪幫我擋左殺?
BTW舊年係好多病痛(兩單大野)
再分享下一個
話說我6月去左一次伏見稻荷神社
本來一開頭係無打算去呢個神社既! (因為個fd唔想去)
咁去前一晚就發左一個夢
個夢境係我召喚左2隻白色狐狸出黎, 我地一齊行路(個畫面好清晰)
(佢地伴住我行)
我地不斷向前行, 要直上去一個好遠既地方
之後去到目的地, 2隻白色狐狸就面對住我笑
然後就係我面前跳起消失左
咁去到第二日朝早, 我上網Search點樣去伏見稻荷神社啦
睇到伏見稻荷神社個簡介, 原來個神社守護神係狐狸
本來唔想去, 突然覺得一定要去望望!
之後由山底行上山頂一d都唔喘
(我平時係香港行一陣樓梯就已經會好喘既人 )
仲愈行愈舒服, 條氣愈行愈順...有冇人可以話我知發生咩事
拿...利申先, 我係山上面係無見到有狐狸
最後得我自己一個係上面既時候,
我對空氣講: 你地係咪有事搵我? 我黎左啦~
但只係聽到有烏鴉 鴉鴉鴉咁好大既叫聲
再分享下一個
咁去前一晚就發左一個夢
個夢境係我召喚左2隻白色狐狸出黎, 我地一齊行路(個畫面好清晰)
(佢地伴住我行)

你估下啲烏鴉講緊咩
再分享下一個
咁去前一晚就發左一個夢
(佢地伴住我行)

你估下啲烏鴉講緊咩

傻瓜傻瓜 傻瓜傻瓜

其實我黎留名的
再分享下一個
咁去前一晚就發左一個夢
(佢地伴住我行)

你估下啲烏鴉講緊咩

傻瓜傻瓜 傻瓜傻瓜

其實我黎留名的

寫個短短地鬼故

順風車

歌手宋先生在廣告中說:「馬路如虎口。」馬路上出現意外想必是會極多,所以所有的馬路使用者都要住意安全。我擁有電單車牌十年,不過車膽隨着車齡愈大而變得愈小。

人不MK枉少年,我的MK時代是夜晚在屯門元朗寂靜的公路以及荃錦公路上風馳電掣(屌即係超速駕駛咪 撚學呀 ),曾經經歷過不少靈異事,我全都當作看不到。那些靈異事不外乎是鬼攔路、鬼招手、撞到紙紮車之類的,也不算是特別嚇人。有一次我早上從家駕了車去住在上水的朋友家慶祝新居人伙,吃過飯我已經想走,不過她提議打麻雀,我到十二點多才離開。我駕車經粉錦公路回家,我很少走那條路,所以不太熟自己經過甚麼地方。我那時仍在北區的範圍,過了一些寫上某某村名的指示牌,我感到自己後面好像有人,我便聽到有個女人用客家話說麻煩我送她回家,我當然不會管她,隨那股涼意貼着我後背。入到元朗範圍,我見到前面有個鐵騎士在扶車,眨眼就不見了,隨後我聽到有人在我耳邊說:「順便車埋我。」我感到車上的涼意愈來愈強了,一路上愈來愈多小鬼爬上我的車,慢慢我都被壓迫得頭暈想吐,這個時候我才出到去橫台山。車上的東西極不安份,不斷說話「有落呀!」、「去屏山。」、「我要過海!」完全把我的車當成是十六座,去到迴旋處我已經無法轉心駕車。

當時我是想快點回家,但我直接把車駕回去可不行,我咬牙唱起歌來,一路往市中心駛去。我在路上心經、六字大名咒,乃至文天祥的《正氣歌》、屈原的《離騷》、《涉江》都毫無作用,於是我把心一橫專之大聲唱道:
年輕得剃度誰亦能像波惹般乾脆
快活到半日也像活佛一百萬歲
任何事亦能像釋迦般清脆
快活到每日大一歲……

屌那星,這方法居然有用 ,我又隨便找了個停車場泊好車,找了間也頗多人的酒吧轉了圈,然後坐的士回家。
小紅豆續集

[未諗好名,下次先加返 ](1)

散場了,芳姨娘卻硬拉蘭少爺去找方才那小生,他又忍不住調侃道:「儂真要給蘭舟添弟妹,我裏有老爺還帶着兒子來找相好,娘你壞壞。」芳姨娘用手中的骨扇敲了徐蘭舟的腦門一下,不過沒用力,他卻對她扁扁嘴,委曲的看着她說:「娘!儂立秋過後還帶扇,原來是用來打蘭舟啊……」有個伙計朝他們走來,蘭少爺立刻板起臉,芳姨娘忍不住嗔道:「一有人看着你,你就正經的不得了,要是蘭少爺您對着慧姐姐、燕姐姐請來的姑娘們像對我,又或是對那些『神女』一樣,嘴巴夠賤、夠壞、夠逗人,我的孫兒多得夠唱一台戲了。」「我對着她們,張嘴就會吐。到了娘。」蘭少爺剛想敲門,門就拉開了,裏邊走出一個十一、二歲的小丫頭。

小丫頭見到外邊有人,趕緊關上門,晃着頭一本正經的說:「我家公子雖不是甚麼名角兒,但也是個正經人家,不會隨便跟人吃飯過夜,要找人去窯子找。吃梨園飯……」徐蘭舟打斷了那小丫頭往關上門的房間嚷道:「請問公子可否見客,在下與母親方才欣賞過閣下的戲,家母也是的懂戲的人,意欲與閣下……」「先生有禮,周點愁在此見過公子。」蘭少爺轉過身,看見一個瘦小的年青人向他作揖,他一頭短髮用髮油抹得整整齊齊的,穿着一身略寬的馬褂,有點滑稽,他覺得全身掃視人有點不禮貌,馬上把眼睛往別處看。他一抬頭,正好對上年青人的雙眼,他的雙目似有說不完的話,他發現他也在看他。「方才公子說的話在下都聽見了,請閣下與夫人稍移玉步去旁邊的廂房稍等,在下隨後便來。」他又對小丫頭說:「小圓,為二位備些糕點茶水。」

小圓擺好一桌子的甜點後,便有人輕敲了門兩下,推門進來了。進來的不是剛剛的年輕人,是一個女子,她一頭齊耳短髮,也用髮油抹得整整齊齊的,上面還別了一個水晶頭飾,她身穿貼身的青色繡花旗袍,走到桌前朝他二位福一福身,蘭少爺連忙站起來說:「小姐不必。」那女子睜着她水靈靈的鳳眼看着蘭少爺,眼中似有無數的話,他明白了,他便是剛才的許仙。他仔細看着那女子,她不算一等一的漂亮,細長的眉毛,稍稍往上揚的鳳眼,山根不算高,但鼻子很配合她的臉型,嘴巴微張,靜靜的看着蘭少爺。「都坐吧,姑娘坐啊。」她沒坐,她低低的向蘭少爺問道:「敢問徐少爺可還記得小紅豆?」

蘭少爺想了下,他確不記得,林約翰又不在旁,他只好直說:「不記得。」芳姨娘插嘴:「妹子是你啊!幾年前約翰帶你去別院住過幾天,你不是唱越曲的嗎,咋成了京劇小生呢?你這胡塗,你救過人家的。」可蘭少爺真忘了些事,這夜他就在一旁吃,芳姨娘跟小紅豆聊得開懷。芳姨娘可喜歡小紅豆了,她倆都是東北人,又是小生,她覺得甚有緣份,便請小紅豆多到徐府陪陪她。
試過訓下訓下醒左 無啦啦有人爬過我個頭 嚇撚死我
活佛viva
活佛viva

一齊跟住阿七唱
一口氣追左大半日先睇哂 好撚精彩!
留個名先 食完飯都分享支持下
岩岩一路追有幾個問題
唔知道七絲依家係咪已經揀左一條路黎行?人生有左好大轉變?
同埋細個果陣比謝公係呀姨救返出黎 但點解係雲頂果陣呀姨又會幫你? 因為已經比謝公收左?
咁根據返前世七絲係鐘意同性 然後今世都係 所以同C sir只係朋友?我初初睇成日諗緊七絲同呀sir有無發展
上面問題只係有啲位唔明或者滿足好奇心 如果唔方便講既話唔洗理我 絲打你寫既故好好睇
睇左咁多故都分享下自己遇過既怪事

係好多年前大約小學三年級果陣
父母因爲工作通常要11點先返到屋企
所以我夜晚就會同家姐睇電視
我家姐坐係梳發 我細個on9鐘意坐地板
就坐左係家姐前面既地板睇電視
我仲記得果陣做緊既係情牽百子櫃
以前tvb啲劇真係好好睇
睇到一半果陣 無啦啦聽到我家姐尖叫左聲
我就另轉頭望咩事 就見到我間房飄左個金色既光球出黎
大約拳頭同人頭之間既大小 唔刺眼的
感覺上慢慢咁飄緊黎我度
我即刻避開佢個方向跳左上梳發
再另轉身望已經無左 我家姐話融左落地板我原本坐緊個位度
果陣我驚到做完套劇都縮左係梳化度唔敢郁
後尾就無再見過了
唔知有無巴絲知係咩黎
另外仲有一次怪事 唔好意思可能唔係勁恐怖見到哂野咁 但呢兩件事我都成個人毛骨悚然所以分享下

話說我成日帶班fd返hall打牌 咁打牌有時大家抽兩句水
而我地都打得好細 志在玩下 打兩蚊番
咁果陣諗住打到7點完 打到6點果陣我同a朋友講:
你點都追唔返條數架喇
佢果陣輸緊好似60-80一包三咁上下
一個鐘打兩蚊番佢除左場場贏好難拎得返
同埋a朋友打牌係成日出錯果啲
之後a朋友同b朋友打打下鬧交
B出統果陣扔麻雀落臺 點知彈埋落地下
我無為意執返繼續打 果陣係北圈我地諗住打埋就走
而朋友a由呢一局開始就每局都食糊
去到北圈尾係a做莊 佢連續食左十幾局
有幾局明明我開牌已經8-9隻萬子 上家唔撞
都係佢自摸先 跟住一路贏到原本一包三變左一贏三
由6點幾食到8點都未完 原本諗住7點走
個感覺係有野幫緊朋友a唔比我地走咁
一路打一路毛管棟 大家都無出聲
直到A食埋唔知第十幾局果陣b頂唔順話走要食飯先完

之後打牌都好少亂講野同埋叫朋友克制啲唔好亂扔
另外仲有一次怪事 唔好意思可能唔係勁恐怖見到哂野咁 但呢兩件事我都成個人毛骨悚然所以分享下

話說我成日帶班fd返hall打牌 咁打牌有時大家抽兩句水
而我地都打得好細 志在玩下 打兩蚊番
咁果陣諗住打到7點完 打到6點果陣我同a朋友講:
你點都追唔返條數架喇
佢果陣輸緊好似60-80一包三咁上下
一個鐘打兩蚊番佢除左場場贏好難拎得返
同埋a朋友打牌係成日出錯果啲
之後a朋友同b朋友打打下鬧交
B出統果陣扔麻雀落臺 點知彈埋落地下
我無為意執返繼續打 果陣係北圈我地諗住打埋就走
而朋友a由呢一局開始就每局都食糊
去到北圈尾係a做莊 佢連續食左十幾局
有幾局明明我開牌已經8-9隻萬子 上家唔撞
都係佢自摸先 跟住一路贏到原本一包三變左一贏三
由6點幾食到8點都未完 原本諗住7點走
個感覺係有野幫緊朋友a唔比我地走咁
一路打一路毛管棟 大家都無出聲
直到A食埋唔知第十幾局果陣b頂唔順話走要食飯先完

之後打牌都好少亂講野同埋叫朋友克制啲唔好亂扔

可能係a朋友畀人激到爆seed啫
我都有過類似經歷,不過係荒山野嶺露營嘅時候玩啤牌(賭神個隻)。我地又唔似星仔咁識摔牌、賭神咁曉換底牌,真係純粹賭運同玩心理戰(跟定唔跟)。我賭運一向ok,個晚賭好細都贏到開巷,連贏十幾鋪,仲要有幾鋪係同花順 我就好似你地咁笑鳩其中一個輸得零舍勁嘅friend,之後仲大言不慚咁自稱賭霸定唔知啤神(可能有少少high大咗 )。跟手玩咗幾鋪見攰就想瞓,點知個輸到紅都面晒嘅friend就大嗌話唔準走 跟住仲好似高進上身咁,最尾個晚我贏幾多嘔幾多返出嚟 事後食早餐問佢咩事,佢由畀我潤佢輸到仆街之後就斷片 完全唔知自己贏返晒啲錢,以為我地水佢
我覺得有兩個可能性
1)人類係受辱嘅情況下變幻出一個賭術專家人格
2)我真係得罪咗神靈/寄托係副啤嘅朋友/圍觀嘅朋友仔
我傾向第一種多啲,人類嘅潛能係可以無限大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞