(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(5)

1001 回覆
191 Like 3 Dislike
大鳩志今次仲唔死
等睇3p
文,求下你出多啲,我好想睇多啲,唔喺吊癮呀頂癮咁,喺無事無幹,禁入嚟追文,挑起咗想睇既慾望嗰吓就停咗
你明唔明,就好似有條女走埋嚟整到你扯曬旗但就喺唔比你扑咁好辛苦架
文,求下你出多啲,我好想睇多啲,唔喺吊癮呀頂癮咁,喺無事無幹,禁入嚟追文,挑起咗想睇既慾望嗰吓就停咗
你明唔明,就好似有條女走埋嚟整到你扯曬旗但就喺唔比你扑咁好辛苦架

我都想出多啲,有好多文想寫,但係要返工,好多野做

高登二十七台(寫埋尾,同埋想寫第二集)

屍文(打咗十幾萬字,只係序章,仲有好大發展空間)

兩個龍珠同人作品

異能者系列(希望可以有生之年出到)

穿越三國(有IDEA,但未落筆)

黃易老師英年早逝,套盛唐三部曲都未完,深感人生苦短,希望可以有生之年,可以寫完部份作品

我都想出多啲,有好多文想寫,但係要返工,好多野做

高登二十七台(寫埋尾,同埋想寫第二集)

屍文(打咗十幾萬字,只係序章,仲有好大發展空間)

兩個龍珠同人作品

異能者系列(希望可以有生之年出到)

穿越三國(有IDEA,但未落筆)

黃易老師英年早逝,套盛唐三部曲都未完,深感人生苦短,希望可以有生之年,可以寫完部份作品

樓主加油
keep 住有追, 加油 !
正埋呢次皮先
搬officer好多野攪

去完旅行返來

未放過假
聽日後日都要返去搬頭搬尾
做撚死
我上個月搬完
我上個月搬完

係咪好痛苦
我上個月搬完

係咪好痛苦

樓豬你可以出多啲文造福我地 正所謂施比受更有福 我地開心得嚟你又開心
唔知點解我突然幻想布正麗似沈月
堆定先
樓主今日有文???
Chapter 51 楊鳳瑤的要求

楊鳳瑤的問題,我亦希望有人可以提供答案。

老孫詫異道:「乖孫,乜你地又識得嘅咩?」

楊鳳瑤仍舊獃住,我插言道:「孫伯伯,我同楊鳳瑤喺同級同學嚟。」

老孫驚嘆道:「乜原來我地三個孫都係讀同一間中學架?同我地後生嗰陣一齊讀黃埔軍校一樣喎!命運嚟架,命運嚟架!」

阿公再次細細端詳著楊鳳瑤,評頭品足道:「嗯!都可以,唔錯,唔錯。」

老孫不滿道:「唏!小黃,我有話要你個外孫做我外孫女婿咩?」

阿公傲然道:「我地阿志都算生性,啱啱考試全級考第二,唔會襯唔起你個孫女嘅!」

老孫聞言眼前一亮,問道:「真係嘅?」

「哦!係啊!孫伯伯。」

老孫追問道:「咁你數學幾多分喔?我地瑤瑤數學唔係好叻,你叻嘅話可以去教下佢。」

「孫伯伯,我數學九十分。」

老孫聞言展露歡顏,打量了我一眼,點頭道:「唔錯,唔錯,雖然你個樣呆下呆下咁,但係男人最緊要有事業,如果你畀心機讀書,將來事業有成,我就准你做我孫女婿。」

我聞言感到錯愕,正當我打算辯說一番的時候。

楊鳳瑤再度尖呼道:「公公,我今年得十六歲咋!幾時話要嫁啊?」

老孫拍了拍楊鳳瑤的肩膀道:「瑤瑤,我地鄉下啲姑娘十四歲就要嫁架喇!十八歲都未嫁就畀人笑架喇!」

楊鳳瑤跺腳道:「我唔嫁,就算我要嫁都…唔嫁佢,佢…」

楊鳳瑤欲言又止,老孫問道:「佢仲咩?」

楊鳳瑤緊抿著唇,臉頰漸漸變得酡紅。

老孫的視線由楊鳳瑤轉到我身上,神色變得肅穆,瞪著我道:「細路,你有無欺負瑤瑤?」

面對老孫的迫視,我緊張得一顆心懸在喉間,心虛地道:「我…無啊!」

老孫把視線轉回到楊鳳瑤身上,問道:「瑤瑤,妳同我講個衰仔有無欺負妳?」

楊鳳瑤搖頭不語。

(待續)
Chapter 51 楊鳳瑤的要求

楊鳳瑤的問題,我亦希望有人可以提供答案。

老孫詫異道:「乖孫,乜你地又識得嘅咩?」

楊鳳瑤仍舊獃住,我插言道:「孫伯伯,我同楊鳳瑤喺同級同學嚟。」

老孫驚嘆道:「乜原來我地三個孫都係讀同一間中學架?同我地後生嗰陣一齊讀黃埔軍校一樣喎!命運嚟架,命運嚟架!」

阿公再次細細端詳著楊鳳瑤,評頭品足道:「嗯!都可以,唔錯,唔錯。」

老孫不滿道:「唏!小黃,我有話要你個外孫做我外孫女婿咩?」

阿公傲然道:「我地阿志都算生性,啱啱考試全級考第二,唔會襯唔起你個孫女嘅!」

老孫聞言眼前一亮,問道:「真係嘅?」

「哦!係啊!孫伯伯。」

老孫追問道:「咁你數學幾多分喔?我地瑤瑤數學唔係好叻,你叻嘅話可以去教下佢。」

「孫伯伯,我數學九十分。」

老孫聞言展露歡顏,打量了我一眼,點頭道:「唔錯,唔錯,雖然你個樣呆下呆下咁,但係男人最緊要有事業,如果你畀心機讀書,將來事業有成,我就准你做我孫女婿。」

我聞言感到錯愕,正當我打算辯說一番的時候。

楊鳳瑤再度尖呼道:「公公,我今年得十六歲咋!幾時話要嫁啊?」

老孫拍了拍楊鳳瑤的肩膀道:「瑤瑤,我地鄉下啲姑娘十四歲就要嫁架喇!十八歲都未嫁就畀人笑架喇!」

楊鳳瑤跺腳道:「我唔嫁,就算我要嫁都…唔嫁佢,佢…」

楊鳳瑤欲言又止,老孫問道:「佢仲咩?」

楊鳳瑤緊抿著唇,臉頰漸漸變得酡紅。

老孫的視線由楊鳳瑤轉到我身上,神色變得肅穆,瞪著我道:「細路,你有無欺負瑤瑤?」

面對老孫的迫視,我緊張得一顆心懸在喉間,心虛地道:「我…無啊!」

老孫把視線轉回到楊鳳瑤身上,問道:「瑤瑤,妳同我講個衰仔有無欺負妳?」

楊鳳瑤搖頭不語。

(待續)

More
支持
但係太少 唔夠喉
磨牙
明日啦

聽日早返
正評加持
春巴早睡早起 聽日儲夠精再寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞