(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(5)

1001 回覆
191 Like 3 Dislike
Push
推推佢先
最近回post嘅人好似少咗
點會

鐘意儲埋幾篇睇
屌你咩 每日一篇呀

因住變每星期一篇
屌你咩 每日一篇呀

因住變每星期一篇

紙言我一星期一篇

不過成章放上去
屌你咩 每日一篇呀

春巴出文有交帶
唔夠喉呀屌
推文 加速
又就快要開新Po
Chapter 56 案中有案 (下)

星期六早上十一點,我連同宛琳珊、肥佬陞及青雲到達了旺角,今天我穿起了西裝,我再三檢查了插在衣袋上的鋼筆。

我道:「青雲,你喺周圍行下,如果兩個鐘頭內,我地無消息,你幫我地報警啦!」

青雲問道:「真係唔駛我陪你地上去?」

我笑道:「我地上去講道理嘖!又唔係去找晦氣,其實你只係做個保險,我諗佢地唔敢亂嚟嘅!」

宛琳珊和我並肩而行,肥佬陛在我們身後跟隨,宛琳珊輕聲道:「喂!成皇志,嗰個肥佬靠唔靠得住架?」

我輕聲道:「靠唔住架!所以我叫佢千祈唔好出聲。」

宛琳珊輕聲道:「咁點解你唔叫嗰個青雲陪我地上去,嗰個青雲點睇都醒目啲喔!」

「啱啊!所以我就搵佢做保險,唔搵肥佬,如果搵青雲同肫佬個角色調轉,我怕佢靜間上埋嚟搵我地,到時我地有咩事,就真係一鑊熟喇!」

「喂!咁你到底搵到呂子明啲咩把柄喺手啊?究竟你揸住嘅把柄係咪真係可以迫到佢肯同我和解架?」

「實不相瞞,我其實…仲未有佢任何把柄喺手架!」

宛琳珊聞言臉色變得煞白,倏地止步,道:「你講笑咋?」

我搭著她的香肩,推著她行道:「行啦!唔好要人等。」

宛琳珊哭喪著臉道:「你…你係咪同佢地夾埋架!」

我安撫道:「乖啦,無事嘅!」

聲色雅娛樂有限公司位於一座有四十多年歷史的舊式大廈裡,幸好這座大樓還有升降機,不然我們要徒步走上七層的樓梯,我發現這座大廈有不少疑似提供色情服務的單位。

我們到達了聲色雅娛樂有限公司的門前,我按下了門鈴,有一位金髮青年打開門門,他上下打量了宛琳珊一眼問道:「咩事啊?」

宛琳珊瞧向我,我點了點頭,她道:「我地嚟搵呂子明架!」

那名金毛青年道:「入嚟啦!」

這間公司設計簡陋,實用面積大概二千尺,有十多張辦公桌,並不是每張桌子設有電腦,此時有數名識員坐在工作,從他們的衣著髮型來看,應該亦是與呂子明等人的性質相近。

那名金毛青年道:「喂!阿明有人嚟搵你啊!」

未幾,呂子明便步向我們,他先瞥了宛琳珊,再把視線轉移到我和肥佬陞身上,最後他再把瞧點放在宛琳珊處,他道:「點啊?我同妳講嘅說話未夠清楚?依家帶兩條柒姑碌上嚟想點啊?」

我搶著道:「今日,我地上嚟係好有誠意想解決件事架!」

呂子明轉向我道:「你邊位啊?有幾多斤兩啊?學人做護花使者?」

我道:「依一度好似唔係一個適合討論嘅嘅地方,不如我地搵個好啲嘅地方坐低慢慢傾喔?不過如果你鍾意嘅話,喺度傾都無妨嘅?」

呂子明道:「好,我地入去會議室度,我都想聽下你條死靚仔有咩高見。」
快手
出文喇
係咪仲有
樓主快出 好頂癮
完左?
中出啦
屌你咩 每日一篇呀

因住變每星期一篇

紙言我一星期一篇

不過成章放上去

理鬼得佢講乜 春巴慢工出細貨

嗚 我俾人鬧啦 一日都係你啦大鳩志 做乜講我聽姐
停係呢個位
停係呢個位

仲打緊

今晚未必出得切

要諗
停係呢個位

仲打緊

今晚未必出得切

要諗

仲以為春巴恰著左
都係聽日先

想一氣呵成

無謂斷開佢

大家早啲休息啦
都係聽日先

想一氣呵成

無謂斷開佢

大家早啲休息啦

謝春巴
Daily push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞