(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(5)

1001 回覆
191 Like 3 Dislike
那幾個飛機場點同我鬥呀
那幾個飛機場點同我鬥呀

布正麗夠大波囉
推po
那幾個飛機場點同我鬥呀

你係咪有做PTGF
那幾個飛機場點同我鬥呀

布正麗夠大波囉

大喇叭鬥大波
我們乘搭升降機到達地下,會合了肥佬陞,肥佬陞道:「阿志,我同青雲講咗我地攪掂晒喇!哈,你仲古惑過啲古惑仔,居然諗到用偷錄依招,威脅返數字幫條友轉頭。」

「咁好彩嘖!今次真係唔該晒你同青雲。」

「客咩氣喔!我地都無出過啲咩力。阿志,無咩野,我返工先喇!」

「哦!好啊!再見。」

肥佬陛走過馬路,上了其中一幢唐樓。

宛琳珊奇道:「喂!成皇志,嗰個肥佬陞做啲咩工作架?」

「吓!依一層,妳都係唔好知道好啲喇!」

「咁神秘?唓!你唔講咪唔好講囉!」宛琳珊話題一轉道:「喂,頭先喺樓梯口嗰兩個飛仔你識架?」

我點頭道:「我認得出其中一個係管佳莉嘅男朋友。」

「管佳莉嘅男朋友?」宛琳珊掩著嘴巴,震驚道:「其中一個係管佳莉嘅男朋友?但係我地頭先聽到…嘩,嗰個男仔好賤格喎!咁管佳莉咪好危險?」

宛琳珊轉瞬笑道:「成皇志,好機會嚟喎!你揭穿管佳莉男友嘅真面目,佢可能會覺得都係你最好,你地有機會舊情復熾喎!」

「妳覺得如果我將頭先見到嘅情形同管佳莉講,佢會相信咩?佢應該會覺得我抺黑佢男朋友多啲囉!」

「你講得都有道理,但係如果加埋我呢?我無動機去抺黑佢男朋友啩!」

我訝異道:「妳會咁好死?」

「咁話晒一場同班同學,加上…當我報答你頭先幫咗我,咁我幫返你,大家當扯平啦!」

我冷笑道:「妳都幾識計數,我做咁多野冒咁大風險先幫妳擺平件事,妳依家做個順水人情就想當無數?」

「哼!我就唔信你明知嗰個人有問題,你都唔去同管佳莉講。」

「唔講。」

「你真係咁狠心,話晒嗰個都係你舊情人喎!」

「妳都識話以前啦!而且我成皇志從來無話過自己係好人,佢唔帶眼識人,怪得邊個啊?如果我同佢講咗,仲可能枉作小人添,我先唔會做啲吃力不討好嘅野。」

「係你先好講,我就唔係好信喇!」

那天晚上,我一直輾轉反側,睡不安寢,我不斷想起阿泰的說話。

我擔心管佳莉,但我又不忿,她不帶眼識人,我為什麼非要為她操心不何?我對自己說我已經放下了她,我沒有必要再為她去付出。

想通了,我慢慢進入夢鄉,然後我夢見管佳莉,她被阿泰誘騙發生了性行為,然後被阿泰強迫接客,她偷走,但被捉回,之後被下藥,最後還染上了毒癮,由一個芳華正茂的女孩,成了一具受到人操控的行屍走肉。

我從一個又一個的惡夢驚醒過來,我坐在床邊急喘著氣。

就算我們再不是情侶,作為朋友、同學、甚至普通人,我亦有義務去告知她真相,不然萬一她出了什麼意外,我將會內疚一輩子的。

(待續)
好吊癮
大鳩志係義氣仔女
但我都唔想見到管雞有好日子過
死八婆 hurt人呀嗱
Daily push
有BUG!

藍芽功能手提電話 2000 年先出現

1998年錄音筆有藍芽功能更加無可能

https://www.bluetooth.com/about-us/our-history[/quote][/quote]

罰你地去紙言重睇晒全個故事一次[/quote]
心軟
最憎心軟撚
咪撚心軟啊 屌你老母

同楊鳳瑤 一齊都叫基佬
我幾時由大波妹變左男人
未撚幫
咪撚心軟啊 屌你老母

同楊鳳瑤 一齊都叫基佬
我幾時由大波妹變左男人

我係話你地本身係男會員

之後改晒女角名

不過我見六位女角同男主啲名出晒
唔要管雞佢本身都係雞驚咩比人賣呀大鳩志

大鳩志幫襯管雞咪算囉
咪撚心軟啊 屌你老母

同楊鳳瑤 一齊都叫基佬
我幾時由大波妹變左男人

我係話你地本身係男會員

之後改晒女角名

不過我見六位女角同男主啲名出晒

有冇刑英帥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞