Nizi Project討論區

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
之前聽聞會延期播 不過希望唔好
我驚日韓兩地既疫情直頭連出道日期都推遲。原定今年十一月出道,但係如果疫情令奧運延期兩三個月舉行,唔知會唔會推遲出道避一避。
如果十一月出道就打入紅白,一定好震撼!以後嘅路都容易走!
如果按JPY為Twice同ITZY 組隊嚟睇,Nayeon同Yeji都係全能Ace同好照顧隊員,而且Nayeon係兔仔相,Yeji係狐狸相,都係貴相,人緣好!咁Mako應該係Nizi大姐!

Twice同ITZY 忙內都係身裁高,貌美嘅Tzuyu同Yuna!所以Nina有機會係依種忙內!因為Nina可颷高音,可以做主唱!

門面同Rap就可以係Rima!

而可愛擔當,領唱,領舞可以係Miihi !

其他人選才能同性格等等都唔太明顯,需要時間去睇。
得罪D講句nina 樣方面同yuna 子瑜比好似差D
咁又唔好咁比較
下下都同子瑜yuna比較乜都死啦
https://youtu.be/iSSFYPkcPio

下一個挑戰係star性,即係魅力,星味,圈粉能力!以前Sixteen時都有,Sana表演煮嘢食!依個好似係JYP選秀中與眾不同嘅地方!所以Twice咁受歡迎嘅地方!

之前Sixteen仲有造型照,評判都揀Tzuyu,但JYP揀Jihyo!JYP真係可以看穿未來同可能性嘅製作人!獨具慧眼!減肥後嘅Jihyo真係好正,跳舞亦勁咗!當年真係唔明點解揀Dahyun ,但近年佢嘅魅力出現,baby fat走哂,仲靚咗,又玩得,綜藝擔當。Momo都係!其他評判覺得佢唱歌唔掂,但JYP覺得要跳舞機器,唱歌慢慢進步,而且佢儍勁十足,又可圈粉!Tzuyu亦係,JYP覺得佢努力有成長可能,而且網上投票都高,及後真係唱歌跳舞都進步,又成為「世一美」大美人,圈粉!

再下一個挑戰係人品,亦係JYP選秀特色,要謙虛,誠實,互相照顧,咁佢地出道唔會得罪前輩,愛護fans,團內和氣!Mina 舞台恐懼症,團員不離不棄,要齊齊整整嘅精神,依個就係團魂!所以JYP就係要搵善良性格嘅孩子!團隊先可以長久!

所以JYP女團就係平均,互補,唔想好似Miss A咁只紅Suzy!九人九色!
已講咗Rima係門面
仲有Rima同Nina可以做英語擔當!JYP嘅新戰略係Globalisation by localisation ,即係先打穏本土市場先至去國際市場!Twice都係出道後兩年去打日本市場,最近簽埋美國宣傳合作夥伴。ITZY最近半年去外國showcases !所以Nizi先打日本再打國際!

另外,JYP第一個日本女團,去韓國Train,如果用埋韓國激勵制度,成員可以分成活動淨收益,比起日本只係出月薪,更加有激勵性!可能影響日本樂壇生態!Twice應該幾賺錢,Tzuyu都可以捐一億韓圜,應該幾有米!
https://youtu.be/iSSFYPkcPio
Mako在1:17流淚!
nizi啲每集highlight都幾多西班牙文留言,好似幾多南美觀眾。
0:28 rima笑得真係好靚。
幾時有得睇
同我世一瑜邊個都冇得比
Mako 無拎到三角形舊野?會唔會今次排名低
睇佢表演 真係完成感覺到佢係一個好努力唔怕辛苦既人......
佢呢d靠後天努力既人真係好值得人敬佩
佢岩做leader,但預告見佢喊真心希望唔好有咩劇本搞Mako
btw好似每個test最後出現果個都係第一,前半集有一個頭3位既定律。今集應該似秀智果個有頭3?
秀智表現到佢可愛一面比人睇呢方面好成功
天生吸引到人目光既類型 (雖然我覺得其實幾老尷)
momo+好似都拎唔到? 我仲以為顏狗jyp 一定會比佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞