Nizi Project討論區

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
我睇預告就反而覺得佢將英文唱得太標準,冇左原唱果股味道。加上佢一貫既高音唱法,咁唱一般solo既冇咩大問題,但有時佢係團隊到咁唱反而成為左短板,好似之前dtna都有類似問題
唔明點解jyp d聲樂老師冇糾正佢既咩,講真如果話糾正左佢唔聽,咁jyp應該都唔會補方塊俾佢
其實我比較想佢今次唔好出道,留係jyp 度做練習生,train耐d係韓國出道會好過咁匆忙出道,佢把聲再train下真係會更上一層樓
不嬲覺得佢淨係嗌到好高音,唔似唱歌聽唔出感情
D fans 會話jyp 有 bad idea, 突登唔俾佢出道,好似somi咁
想日美混血既喺韓國做idol,會唔會太睇得起韓國人既包容力?
冇野既當外國人咁既姐,中規中矩應該冇問題既我諗
但真係唔適合依個團,成套野講真我最鍾意nina,但係都唔想睇住佢加入一個唔適合佢既團,佢同其他選手把聲真係唔係好夾,勉強冇幸福,希望之後我會被打臉啦
我都覺nina應該要train多陣
然後入一個比較適合佢既團
不過唔知要等幾耐jyp先會再出女團
佢得15歲,就算train多6年都係21歲姐,係睇佢捱唔捱到
睇twice出道四年itzy出道,下一個女團應該都係4年左右既
日本團唔同玩法。公司夠大,資源夠多既話,可以密啲出團。不過sony仲同唔同jyp合作出團就係另一回事。
又讚彩花
有冇人準備開新thread 呀?記住標明第二個thread!
下下都讚佢跳舞進步點解唔評下唱歌
Maya化左妝 同轉左髮色真係靚左好多,以前唔夠佢靚
好撚難聽 其實而家都唔似秀智同話靚 maya都好靚
助玫
Maya season 1個陣個樣勁頹 素顏咁濟換左啡髮正左勁多
即刻打冷陣,個唱腔好似永遠都係同一個音調咁,毫無變化
重勁過momo電音 momo都叫做主舞唔洗唱歌好
你又岩,話就話jyp讚佢跳舞進步,但實際上真正拎得出手既其實一樣都冇。有時真係jyp次次都讚佢跳舞進步,而又選擇性失明,真係好似害左佢

本來對佢冇咩感覺,但真係次次都讚佢跳舞好,搞到我都懷疑係咪得我自己聽到佢把魔音
參選得既有邊個唔靚嫁講真係佢有秀智光環姐
不過染左髮唔多似秀智了
佢把聲好有違和感 會聽聽下抽離左,想skip左佢 momo電音但未去到佢level
佢唱歌真係炒哂車
真係唔知佢入到團會點定位

以日本女團黎講,同akb系既爭,人地唱歌最難聽果個都未必似佢把魔音聽到人靈魂出竅咁

同同公司既另一電音代表momo比,但人地係主舞本來就唔係唱歌line,佢估計都可以做下領舞既,但始終nizi有唔少舞擔,絕對唔輪到佢

好啦,爭門面,講真佢係有少少似秀智而且係靚女黎,但nizi裡面有邊個唔靚先?講門面真係未必輪到佢

真係俾佢入到,我諗jyp真係會比佢做門面或c位,如果唔係我真係諗唔到佢有咩位可以擔當

(利申我冇踩佢,只係以事論事,佢跳舞係真係好左進步左,但都希望佢唱歌可以好少少)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞