Nizi Project討論區

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
同意 靚到
Ayaka 堅靚,但係唱歌堅唔得。
Rio上咗妝靚咗,感覺溫柔咗。
我反而覺得JYP唔係睇樣 如果唔係 彩領個啲點會入到
女團感覺做唔長既原因係佢會好睇重舞台上charm唔charm 唔係好睇重實力
搞到次次都係一堆好平均 但無話邊方面係最最最出色個啲
例如ITZY個主唱lia擺出去同其他團比真係差幾皮 志效都係 同其他四代比都無話特別出色
係因為itzy 唔係sell 可愛同樣。同埋可能都無得點揀,之前咁多trainee走,有樣實力又好同年齡又配到itzy都未必咁多。近年秀智同Twice 既成功,令到jyp 好重視樣我覺得 所以我話有樣都要有實力,係因為你睇下produce 48 akb上位果幾個其實都要有翻咁上下實力,唔可以得個樣,得個樣好易俾人淘汰同好難上位。所以希望佢地俾心機d
Lia真心弱
志效就得9叫
你就9叫
但係第四第五代最賣得女團都唔係賣靚聲勁舞
Nina 真係唔適合女團
公司揾到快錢,但個藝人自己出道耐左就無競爭力 公司係無蝕
X2 覺得佢有d自滿得黎又強勢咁
我覺得係娛樂文化多樣化之後,受眾對偶像著迷既地方唔再局限喺唱歌跳舞。歌舞固然係實力既一種,但係搞笑賣萌都係可以令人入坑既實力。尤其喺日本,搞笑或者不停開發新表演既youtuber可以紅過好多偶像,出events,就知日本觀眾對偶像歌舞既要求唔係咁高。
idol睇得開心咪得 歌舞勁但係唔吸粉都係冇用
睇完ep9,覺得如果後期冇咩人有好突出表現既話,最終出道的應該是這些:
第一主唱: Nina 如果後期舞蹈冇改善,估計可能未必放佢出道,不過先14歲,jyp可能會收佢做練習生,畢竟唱歌天賦真係好勁,練埋韓語就真係日文韓文英文都掂,完全符合jyp想進攻國際既好人材
第二主唱:未光 其實如果新團係走日系可愛風,未光大概係center吧?
第三主唱:
領唱:
Rapper: rima 其實覺得佢天賦才能冇未光mako咁好,不過勝在長相大氣,感覺可以練多陣係韓國出道
領舞:
主舞,隊長: mako 隊長一定係走唔甩,ep9時jyp都講到明
門面:彩花 無咩技能,真係名符其實既長相打天下,不過睇落jyp真係幾鍾意佢

未知屬性:井上Akari ,小合麻由佳,大江梨久,摩耶,平井桃伽,Rio,池松里梨愛(減肥真係幾有毅力,相信jyp係有睇到,而且實力唔差)

估唔到: yuna 真係唔知應唔應該pick埋佢,始終佢係個兩年半既練習生,但睇上去同素人冇咩分別,d人話係佢緊張,但練習生時期showcase 都出席過不少啦仲緊張?有時睇佢d方塊全部都係追加既,都唔知係jyp覺得自家練習生點都要俾下面定點,目前真係比另外三位練習生要來得沒有太多特點,就睇第二季如果改變大既話jyp應該會俾佢出道

如果jyp係想複製出twice既成功,咁依個新團有可能會係9-11人左右既團,所以以上既人選基本上係我睇完ep1-9後根據評價和印象所選既
其實睇nizi project 就知jyp團d舞睇落好似冇難度,但要跳返佢地既味道就真係好難,尤其itzy既歌真係好難做得好,跳得出但細節唔標準就好肉酸
yuna真係實力成謎。同mako一樣做咁耐練習生,但歌舞表現力又唔見得好過其他參賽者好多,仲要啱啱呢集小組跳dalla dalla俾jyp話五個入面得mayuka有做到轉肩個細節位。
D表情好油膩
同我D心水差不多 但我加埋suzu
Suzu我見有人話退出左,唔知係咪真
D人都話suzu 好,其實睇返佢次次都第五既成績真係唔錯既,但我覺得佢肩太橫搞到被人感覺太大隻,有d太壯既feel 。不過最主要原因都係聽到有消息話佢好似因為父母反對而冇參加第二季,如果消息係假,其實佢都值得一pick
係啊,如果佢係素人又或者好似未光和rima 咁得七個月練習生涯,又或者冇mako依位同樣兩年練習生在裡面,咁我睇佢既濾鏡就唔會太大。最新果集親和力和舞又冇麻由佳好,歌又不如nina,表情又太用力,如果第二季都係咁,真係好難說服觀眾被佢出道(雖然出道權係jyp度)
Pick未光Mako夠了
其他是但
未光
Yuna好柒大佬
仲要做我禮志個位
第一下load以為itzy yuna
諗返先法國nizi有條友叫yuna
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞