[威士忌17] 飲威士忌抗疫? 還是平常心看待比較好

933 回覆
21 Like 4 Dislike
想買酒嘅個條毒癮,真係好難忍,一見有新野又想試下或者買買下做咗collector見到啲稀有款又想買
利申新手老麥collector,無錢呀
同班原教旨主義者講水割り
彪哥你仆街了
最推介macallan 2.5k hkd 左右一係就2019 18yr sherry , 一係就edition serious 3 4 5 , classic cut 吳係吳好不過同10 cs個價差10 倍姐classic cut 1支 1k,10cs 1皮
台灣朋友送咗支kavalan比我
呢排拎黎溝hot toddy幾好飲
飲住多納先 有時D 唔出名既bar 有平macallan ob 單桶試
老麥基本款除咗嗰支12sherry其他可以倒曬佢,就算上到3k一支嘅macallan nas都可以大伏for example , estate , concept 1,2 , rare cask,真心買之前搵地方試過鐘意先買黎看門口
之前真係每晚半支feel 到會死,宜家唔原教旨了普飲加水算,有命試多啲
Tasting 加水係好正常,去到水割就係個人口味同埋比較casual 既飲法

理性討論唔好話原唔原教,四千蚊半shot黑波摩你會唔會想水割飲?
其實半枝真係酗酒,drink less drink better
當你一枝$1000半枝$500,不如飲2shot $250 俾你既享受更大
宜家廢中怕死了,養下個肝長飲長有。明明本身全家體質唔飲得,我細個半罐啤酒都斜,之後飲飲下慢慢上力,半支清酒-》近半支白蘭地-〉一支720清酒-》半支威士忌/白蘭地。

大家記住節制慢慢品酒🍷(屌,望住屋企幾十支白蘭地/威士忌酒)
係啊,重質不重量慢慢聽下歌Chill 住飲
咁又太離譜,我成日都控制唔到一星期飲足七日,不過量就控制到,總之每晚都有一杯仔落肚就ok。今晚飲烏干達,真係想成條line買曬返屋企
其實係預你洗廁所或者通渠用
可樂會好用啲
所以啲Mk飲black label會溝可樂清腸胃
整highball放多舊檸檬角飲左佢好啲
屋企有支知多都係咁用
5月會唔會取消???
咁貴野我都係純飲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞