[威士忌17] 飲威士忌抗疫? 還是平常心看待比較好

933 回覆
21 Like 4 Dislike
Glengrant nas果支major reserve麻麻
最少都12/18

唔知有冇巴打會試, 但club qing支野應該得兩shot
Thompson bros tasting

yes
講緊新廠

呢間IB係唔係都試得過
近幾年創立既ib
彈起得幾快,值得留意。
幾鍾意佢d標
見佢都出好多廠
但係對威士忌認識未夠深
驚買ib會伏或者浪費咗
我諗買翻啲大廠嘅ib 應該唔會伏得太過份
最多唔surprise 到你,但伏嘅機會少啲
想問試完多納18,想再飲上去,更濃更complex既Sherry,手足們有冇介紹?
濃唔一定係好,有啲sherry bomb 飲到咀都木埋
Complex 可以試多納既單桶
單桶多納18 但非台灣包桶

其實你見我答親都係貴左好多

事實 比幾多錢 飲番幾多錢既質素
1000蚊樓下既款係好局限
有時有d 1000蚊樓下平ib 寧願你飲番ob 好過
想問試完多納18,想再飲上去,更濃更complex既Sherry,手足們有冇介紹?
單桶多納90年代 但非台灣包桶

其實你見我答親都係貴左好多

事實 比幾多錢 飲番幾多錢既質素
1000蚊樓下既款係好局限
有時有d 1000蚊樓下平ib 寧願你飲番ob 好過
多納不斷課金追桶都追到窮
In 93 we trust
追完post 最後去咗買Bowmore 18.

一聞已經好有smoky味。飲落係飲到sherry cask果啲特點 然後落到喉嚨就即刻有返smoky+少量coffee味包住個口腔,好似有2種層次咁。頭啖會覺得少spicy, 飲多幾啖就開始慣咗果種感覺 唔錯唔錯
喺倫敦唔覺有手足去old and rare,反而9月whiskyshow london 就幾多香港chings
引用返某巴打: 燒車胎味
Casky今日唔開咩
星日除左 tiffany
其他都唔開
上年多者

今年就唔知喇
我上星期日都中左次伏
明明見佢fb同openrice都寫星期日開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞