[威士忌17] 飲威士忌抗疫? 還是平常心看待比較好

933 回覆
21 Like 4 Dislike
de 會比較甜

lagavulin 16 本身我覺得已經好balance
de 就有少少破壞左個balance
原來仲未開
唔怪得一路見佢post相但之前新聞又話準備緊
飲完16 再上係咪12
師兄唔係1980-1995咩?
我見有啲網寫1995先再微調左個蒸餾器
利申新手
再上就係feis ile 或者jazz fest 既特別款

8 同12 我建議試下就算
邊度1500hkd買到一支glengoyne 25小弟係uk overall睇都要2600一支
又唔係唔得嘅,只係2016做咗annual release之後18 sherry 越嚟越走向無咁dry fruity sherry feel 同個顏色越嚟越淺有閒錢照買兩支擺喺屋企擺幾年攞去賣,賺下D傻仔錢囉
btw 咁呢支個taste點?
Ching 會唔會繼續寫返你個 Bowmore 遊記
Goyne18可以嗎?我見個價都ok
係唔係因為未正式開先收咁早?
好似見到7點就收
去左bar飲野

kingsbury clynelish
偏橙味 蜜蠟 蜜糖 味
桶同clynelish風格都有 幾balance

laphroaig協會依家都勁貴
偏smoky peat收細左好多 既laphroaig協會
呢2支係咪hw度飲?暫時得私人招待
係呀 未正式開
我都冇諗住開名
係唔係因為未正式開先收咁早?
好似見到7點就收

未正式開
如果佢地真係開就去到12am
glengoyne18 其實老早唔係純sherry cask

bourbon +sherry

expect 全 sherry cask既話實失望
繼東京the mash tun摸門釘後岩岩去Casky都摸門釘
唔同意,多納18好好喎,唔覺得太young
我個人經驗95 好多已經唔soap,有冇你講嘅source 可以分享下?
冇人記得就唔好提
hmm 講多d 討論下,呢個有趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞