[威士忌17] 飲威士忌抗疫? 還是平常心看待比較好

933 回覆
21 Like 4 Dislike
我諗我同你睇法最大分野係在於傳統transport cask 及pax 於70年代之前嘅應用及味道上的「出眾」應歸功於誰;post 81-89 多用左pax 我係認同嘅,但我1不會用「盛行」去形容整個60-89年代,2不會認同pax 喺味道上有顯著正面影響。今個禮拜尾我會見到serge valentin 同Angus MacRaild,到時我會當面請教兩位前輩,有機會整理翻佢地嘅睇法再喺度分享翻。
sherriff 帆船標定 7 year old? Ship label batch variation 都幾大,唔係成日都好飲
好奇 貓巴打係咪新年先返香港
要3月中先可以買宜家未到手,過兩日先試folio 3 4 5 ,你應該問呢度啲大神佢地可以先比個review你
不過macallan嘅first fill sherry 應該就吳會輸
都唔係咁講
g&m 既macallan 都是不太好
派錢冇討論空間,一定係買Bowmore
今日試左Bling tasting
16年版本 今年版本
今年版本真係遜色左好多
Sherry influence顯著減少
仲記得巴打你支海龍皇
正呀,我超鼓勵blind tasting 的,完全係上佳學習體驗
Bowmore 世界第一係冇什麼討論空間,雖然飲多左先知海龍都唔算最top
Bowmore黎講我係soapy fans
巴打有無邊幾支可以推介下
大小喬係唔係? 如果想飲邊度可以飲到?
小喬飲過個人覺得相當唔錯
以依個價黎講33年bowmore
Soapy控會幾鍾意
但都要等波大點評
Ching係咪係酒鋪聽返黎?
係呀 有啲可惜 真係明顯差咗啲
不過laga16都仲係最佳普款之一
Lm
前日買酒時聽到
咁我知師兄係邊個
洗樽仔洗到崩潰個位?
傻啦,點會揀21 22 23
想問下邊度仲有舊版有封條Laga16
巴打們講到咁我都想試下有咩分別
咁師兄打算幾時出文,等咗成年
咁係得
19 21 22 23賣
佢篇文
等到我自己都去完islay半年
睇下辦館有冇

通常d舖唔會分得咁細
d辦館賣貴d有時唔update仲賣緊舊貨
其實去邊度有得試啲舊酒又唔使成支買
我屋企已經有幾支喺度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞