[威士忌17] 飲威士忌抗疫? 還是平常心看待比較好

933 回覆
21 Like 4 Dislike
80s-10s 齊
以前搞過tasting

支多納18就嚟飲哂 聽巴打講 上21又冇再突出sherry嘅感覺,
如果想試唔同style嘅 應該入手邊枝 定都係根據自己口味,跟返頁首個list試多枝先
飲sherry cask?
sherry cask 除左多納18
再上就single cask 為主既sherry cask
多納9x年代都2k 樓上
glenfarclas family cask 會係比較好既選擇
但留意family cask 桶桶唔同
都好難推介
上malt cask search glenfarclas, 見到枝25都係1080 好似幾抵屌
其實我都諗過係咪唔通品牌唔同套路,年份高dd又係咪唔同
聽日就去蓋蓋佢試下,thx
glenfarclas 前幾頁我已經講過
不補充
飲sherry cask?
sherry cask 除左多納18
再上就single cask 為主既sherry cask
多納9x年代都2k 樓上
glenfarclas family cask 會係比較好既選擇
但留意family cask 桶桶唔同
都好難推介
上malt cask search glenfarclas, 見到枝25都係1080 好似幾抵屌
glenfarclas普款 前幾頁我已經講過
不補充
慶祝好!
Glenfarclas ob普飲款狗也不屌
上到25都係咁話
係喎..追返前幾頁..睇隻色已經唔討好
個ching已經開到650ml 盡做咗啦
之後仲開小紅 正!
樓主
新手想問下點解咁多人追#3400呢桶?
最平應該780
琴日入左支
自己切冰先係皇道
切之前都要雪到透明冰,唔係咁簡單
點解比較多人傾向European Oak?
聽講好好飲
睇Youtube教係要用保溫箱雪完再切再雪做老冰,點跟
琴晚唔駛10分鐘就齊人開車,好誇張
邊度買咁平
如果想買阿伯普飲, 應該邊款?
只飲過10, 都幾可以
有50ml
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞