身處鑽石公主號,你問我答

5001 回覆
2600 Like 54 Dislike
巴打請keep住報平安
巴打
多左60宗確診
咁多
成架船入面都係病毒
Source or popo?

雖然有得回水已經算係咁
樓主健康狀況如何
真正令人難忘嘅旅程
其實14天隔離應該係14天內無新增個案?
而家架船咁樣 樓豬隨時要隔離成個月日日都有新增
樓主保持冷靜
無計嫁喎 每日keep住有新增 仲要新增人數咁多
如果由第一單之後十四日就放 好多第二/三/四代感染者可能仲處於潛伏期 放落日本既話日本大撚獲 仲要日本而家唔夠口罩一爆起上黎擋唔住
樓主,加油
樓主點啊今日多咗60人確診
樓主又多六十個 你還好嗎?
日媒:鑽石公主號增約60例武漢肺炎 共130人感染
最新更新:2020/02/10 13:39
(中央社東京10日綜合外電報導)日本TBS電視台報導,鑽石公主號遊輪上傳出又新增約60人感染2019新型冠狀病毒肺炎(2019-nCoV,武漢肺炎),加上之前已確診的70人,船上群聚感染人數總計已達約130人。

日本政府厚生勞動省表示,截至9日為止,船上共有70人確診感染武漢肺炎,但相關人士表示,根據病毒檢查結果,又新增約60人確診。

另外,隨著船上群聚感染持續擴大,日本厚生勞動大臣加藤勝信在上午內閣會議後記者會上說,日本政府正在研究,等船上所有人觀察期結束,下船前可能對所有人進行病毒檢查。(譯者:黃名璽/核稿:蔡佳敏)1090210
source:
https://www.cna.com.tw/news/firstnews/202002105013.aspx
在船上既樓主同巴打點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞