身處鑽石公主號,你問我答

5001 回覆
2600 Like 54 Dislike
係,房入面睇NHK News都報導咗
目前,与第一名患者有接触和出现症状的273人被集中检验。当局报告,迄今已经化验了102人的检体,共查出20人对病毒呈阳性反应。其他结果将陆续出炉。

https://www.zaobao.com.sg/realtime/world/story20200206-1026723

波狗用簡體字
明晒
都係聽候發落架咋..
平常心啦 都無得估 無得防
樓主有幸出到黎會唔會報警求助
承你貴言
樓豬早晨
佢個wifi限制左streaming
唔係好睇到片
如果個80歲大陸佬係病源, 咁佢一個傳20個都好恐怖....
師兄你係單數房?
我雙數成日淨係望到海果面
加油
未訓醒?

現停泊在日本橫濱港、本港80歲確診患者曾乘坐的「鑽石公主號」郵輪,日本厚生勞動省今(6日)稱再多10人對新型冠狀病毒檢測呈陽性反應。船上仍有約3700人。
香港個架係 星夢既世界夢號
OK la... 最多落船後隊返幾餐燒肉,壽司同拉麵先返囉
冇咁誇張。Princess喺行內對員工算好好,低rank嘅"crew",最多兩個人一間細房,但會四個人共用一個廁所,有shower但sink盤要入返房洗手。

高rank少少嘅"staff"就兩人一房,每間房一個廁所,大少少。再高少少就都係兩個人一間房,房又大啲啲。

去到"officer"就有獨立房,有double bed,居住環境算好好了。再高嘅三柴以上,好似會有埋浴缸露台,不過我唔識呢啲大粒佬,未入過去。

最好住係船長呀、director(s)嗰啲,有客廳有桑拿啲friend。
有幸出到黎即係冇事
咁去報警都冇用
停泊日本橫濱郵輪再多10人確診新型肺炎

日本厚生勞生省表示,停泊在橫濱的郵輪「鑽石公主號」,再多10人確診新型冠狀病毒肺炎,由昨日至今累計已經有20人確診。這艘郵輪早前曾經接截一名確診新型肺炎的香港男子,船上合共有3700多名船員及乘客,昨日確診的個案中,其中3名是香港人。

2020-02-06 07:59:52 (1)
巴打係咪話船上面娛樂活動暫停?同埋你地要留係房入面?
咁會唔會好悶有咩做
同埋巴打係幾多個人一間房?
架船以後可能唔行香港線
應該唔止
到時應該會多啲quota
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞