身處鑽石公主號,你問我答

5001 回覆
2600 Like 54 Dislike
日本人好勤力,但喺亦好怕做錯事,冇收到order 唔敢做嘢的
呢方面香港係先進,但到咁多日,大把政府肯幫佢唔彩,美國起碼3日前已經 offer 用軍艦接走美國公民去自己基地,dllm 日本垃圾政府都唔肯。美國最多資源+專家, CDC 除時派醫療團隊,帶埋測試 kit 又點話?

居然咁仆街,咁冇腦。本來或者可以話,中國/香港輸入個案,唔係佢錯,而家咁多日,全世界都屌緊,之後有冇冬瓜豆腐都入你數啦。
冇驗到全船
1800 有0個,唔洗用多1800試劑,物質短缺呀,

日本安倍政權

排除法

但其實我唔放心
樓主加油呀!!!!
Relative risk 啫,而家香港已經社區傳染,要善用資源。
知呀
不過後尾有人中
港口衞生實有理由

有好有唔好
你要無事呀
直覺上,相比「世界夢號」風險唔咁大,因為確診咁多日,1800船員都冇大爆發。反而另外兩個 cluster ,打邊爐果班可能病毒感染力高,同埋長康,如果真係廁所氣管感染,病毒直入肺部深處,危險好多同埋唔知會唔會增加嚴重個案。
加油啊樓主,一定無事既
你屋企人都會無事
樓主希望你一家人平安
係咪樓主?
定仲有其他香港人呀

https://www.facebook.com/27743445015/posts/10158361583350016/?d=n
(轉)
我係鑽石公主號郵輪上面被隔離嘅香港人嘅屋企人呀。我想講其實喺日本嗰二百幾個香港人都好需要幫助。我媽咪之前發燒都冇醫生睇呀。
而家我爹哋媽咪都好無奈,政府冇出嚟講過任何一句說話,暫時唔知會唔會延長隔離,如果順利嘅話19號全部人都可以落船。但係落船之後嘅安排,橫濱會唔會有酒店肯接受佢哋住宿,夠唔夠機位返嚟,會唔會可以包機將全部香港人接返嚟香港?而家已經要有一個計劃,但係個死八婆完全冇理過呢件事。
個個都話呢一隻郵輪,係一個迷你版嘅武漢,船上面幾百個香港人嘅性命,喺嚟緊呢一個星期係非常之關鍵。
現在每天可以上甲板散步1小時。
患者會經過隧道上軍車
船上的巴打同屋企人都撐住呀 加油 平安返黎
繼續集氣
樓主保重,日日都有追
有冇議員跟進緊?我心急。
肯定無啦,所有乘客除咗分批限時放風之外,都要強制留係房內
啪啪啪都有運動量架
有無係露台做過愛,對住個海做應該好正

33:33
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞