身處鑽石公主號,你問我答

5001 回覆
2600 Like 54 Dislike
好多都係高薪人士, 去左第二喥做Expat, 拎埋嗰邊藉先退美藉啦
樓主
希望順利回港
又多99個確診, 會唔會問題係架船而唔係D人度
有機返都好難唔返.......
14日就緊傢啦
無論係邊樣出事
日本都唔會俾隻船入境
因為一大爆發,奧運即刻唔洗搞
啱啱比卡超話二十號接冇發燒既返香港
樓主頂住
厚生労働省によりますと、新型コロナウイルスの集団感染が確認されたクルーズ船、「ダイヤモンド・プリンセス」で504人を検査した結果、新たに99人の感染が確認されました。

新check左504人 99人確診
個豆腐睇落好正
成隻船周圍都滿佈病毒,幾千人困係度,遲早全滅
Queen Zenobia
原來只係送雞
佢老點咗30隻同類過日本
見日日幾十個中招,有冇途徑去質疑係咪房間通風出現問題,例如係廁所或中央冷氣系統.
我爸爸無發燒無咳,佢去左山梨縣嘅醫院
佢已經拎咗部電話,但未必識用line, 諗住打畀佢
你屋企人已經出得院了?
想知我飛嚟日本有無用?係咪可以去醫院處理手續?
巴打安好嗎
你去唯一有用就係可能令你爸爸安心D
老人家外地受困咁耐 自己又病咗 語言又唔太通 知道個仔去左日本 個心都定D
樓主我已經係隔離營拎住50支抽血同驗大小便既樽仔等你, 20號返黎一定會用最幼既針吉你JJ同PP
船上嘅巴打絲打你哋好!

我係記者,想聯絡喺船上嘅港人跟進返你哋即將坐包機嘅相關情況。如果你哋唔介意接受訪問(或者只係報料報片報相都可以),歡迎你哋tg我傾詳情(@Duckapollo)

祝你哋同屋企人都可以平安回來,感謝
附上小弟記者證一張

見到佢,可否先屌九佢,叫句光復香港,時代革命先。
今日咁多人中招,會唔會同通風系統或喉管有關?
係我就拿拿臨封哂房內既通風喉管同去水位佢
比卡超去送機ja
梗係推其他人去
yup
樓主屌住呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞