身處鑽石公主號,你問我答

5001 回覆
2600 Like 54 Dislike
樓主,心情都會影響自身免疫能力
子非魚,但將心比己都明白會焦慮
希望美國派人接走僑民成為借鏡
能夠俾到壓力港府follow
Bless you guys
祝船上各位巴打平安
用把完全唔利既餐刀解決
伙食唔錯
樓主頂住 家人都一定會無事
祝船上巴絲平安
樓主你一定會冇事的!!
5:00 船長廣播
以下是一個重要的廣播,稍後時間我們會將廣播內容送到房間。我們希望提高透明度把所知狀況向大家宣佈。

日本厚生局”初步計劃”於2月18日開始為乘客陸續進行檢測,檢測結果需時三日或以上,一切檢測安排亦交由日本厚生局作最後決定。

公主郵輪將會負責各位回家的交通安排,但現階段未知個別國家或航空公司是否有額外要求。

如測試結果呈陽性將會安排於當地醫院進行治療;如陰性者可獲安排離船。如與確診者有親密接觸需重新接受14天隔離。

(跳過員工安排)

以上安排仍有待當局進一步確認,如有詳情稍後我會再作公佈,謝謝

5:30 船長廣播

(跳過美國公民安排)

美國公民可選擇以包機形式回國後再作14天隔離,如選擇不跟國家包機回國將有一段時間禁止回國。

以上安排包括乘客及船員
其實真心,呢條船公司,船長,船員,真心好,明明件事唔關佢地事,但好care乘客
嘩~~ 呢間郵輪公司真心抵讚仲好過我地嗰正苦同黨啊
多謝絲打關心
我同屋企人身體都好好,依家唯一擔心既就係啱啱公佈好多個無徵狀都確診
又多左確診
各位巴絲無事啊嘛?
各位船上巴絲請撐住,平安番香港屋企
一次過驗都無用
病毒係要抽細胞驗你dna 有無果段病毒
佢未傳開晒,未必抽中有事既細胞
所以成日話有假陰性就係可能初期得<10%細胞被病毒上左身,抽喉嚨組織時抽唔中果幾%既就會陰性
好撚老尷...
其實而家總共有幾多個巴/絲上咗船?
鑽石💎煉蠱號
希望樓主係蠱王
爬文啦, 之前有講
樓主各位巴絲你哋點
我今日又黎
平安!
記得要做多D運動增強抵抗力呀
船上巴絲一定要好健康咁番香港呀
欣賞你既勇氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞