身處鑽石公主號,你問我答

5001 回覆
2600 Like 54 Dislike
日日都追呢個post
希望船上面所有巴絲同屋企人都健健康康
樓主加油
記得上黎報平安
日本都講緊要國民買機票自己返國
香港就更加唔駛諗
希望全部人身體健康
個炒飯幾靚
cin2:
林鄭的打算應該跟siro0207說的一樣 故意讓香港疫情爆發 這樣就沒人敢上街抗議反送中
02/11 00:55

作者a126sam01 (潤娥是我的老婆 >///<)
看板Gossiping
標題[爆卦] 香港目前50多人中武漢肺炎
時間Tue Feb 11 00:49:10 2020
https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1581353355.A.101.html
樓主 今日身體情況如何 ok?
傻都知 但太天真了
絲打都要頂住呀
得閒要上嚟報平安呀
但係都證明佢逐個comment都有睇過
同問
如果食唔飽可唔可以加飯??
樓主保重
要慢慢放鬆下心情,加油
樓主一家要平平安安
撐住呀樓豬
唔好有事呀
支那教授鐘南山又鳩噏(除左c9之外,都冇人想理佢件支蟈教授) 2002至2003年sars佢都有份做成
*不如宜家再點吓喺鑽石公主號上嘅巴絲打手足:

1. 後排既後排 (樓主,劃連登豬仔劃得好靚嘅,房間可以望到日出,自己洗衫,有時會離開房間在甲板放吓風)

2. 你阿仔個媽 (房間可以望到橫濱港碼頭情況,常常好資訊性提供我們巴絲打知三餐食啲乜東東)

3. 雙番西 (同家人一起,關心家人需要藥物)

4. Anyoneelse (絲打,試過話俾我吔聽房間有印度電影揀,但潛咗水一排)

5. mmmc (同家人住 Deck 11)

6. 雪碧也 (父母在船上,孝順巴打好關心父母情況)

7. 大力又細食 (爸媽在船上,關心父母需要藥物)

各位手足巴絲打及家人,頂住呀!加油呀!

我們全力支持你們,為你們集氣!

大家齊上齊落,一齊番嚟香港!

我哋等你們!

如Wifi 許可,有網絡又有時間,得閒上嚟同我吔報平安update 吓我吔吹吓水傾吓偈啦!
樓主,我地係到同你打氣,加油啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞