身處鑽石公主號,你問我答

5001 回覆
2600 Like 54 Dislike
一個地方有超過十分之一既人中招都好嚴重同叫疫區
即係等同卡你如果係湖北隔離完14日返香港你話要唔要隔離丫?
話唔隔離個D人真係好自私
架郵輪都處理成咁
如果係日本本地爆發都咁處理既話
一定大爆炸
但無CCTVB記者敢伸個龜頭出黎
呢隻毒好tricky,無任何symptoms已經傳緊,而且體質好、後生好快就驗唔到出埋院
有 friend correct 返, Guardian 有 typo 或翻譯錯誤.

/ 根據NHK最新報導,鑽石公主號稍早再增99例確診個案,全船累計454人感染。厚生勞動省表示,其中70人無症狀。/

15.4% asymptomatic. 其實都很高 percentage ...

大家真係要小心 ...
今次係後生做隱形播毒者
見你係viutv 幫你推一下
cctvb 不了
加油
係肯定係呢兩班
因航四個數字航班係特別班黎(唔計code share)
八卦, 你遮左嗰個係你個名?
每間房都有名咁大劑?
定只係房number?
樓主加油
祝樓主全家身體健康
同意
日本政府做錯事, 唔代表香港唔可以補鑊
美國嗰兩架包機, 返到去都有14個本身冇事變確診
不知者不罪
冇計架喎
個14個係落左船去緊羽田途中日本通知US佢地中左

所以先會接埋佢地走

姐係佢地未上機已經知係中左...唔關US包機事
https://news.now.com/home/international/player?newsId=380978

國務院表示,有14人在乘車前往機場途中先知道確診,由於無病徵,諮詢衛生部意見後容許他們上機,但要同其他乘客分開坐。
我地等緊你翻黎
十年後
:爸爸點解帶我去橫濱玩既,我要去東京迪迪尼啊
:孩子,今日我同你講一個驚心動魄,驚濤駭浪既故事 你想知嗎?
樓主知你地隔離成個月好辛苦
好人一生平安
等緊有線現身
有線新聞組堅掂
樓主你還好嗎?
係咪未落得船
船上嘅巴絲打你哋好

我係加山傳播嘅記者,一個比較新嘅media
我哋想知道吓你哋就嚟坐包機各方面嘅安排。如果你哋有興趣可以聯絡我傾吓,只係俾相個啲都可以㗎喇。

可以嘅麻煩你哋聯絡呢個tg @threelifewontwrite

希望你哋可以順順利利20號平安返到嚟香港
自貼身份先
今日瞓到好晏先起身,執定行李希望聽日瞓醒可以盡快收到通知離船

加油呀樓主,就黎返黎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞