師父零九救我! 娛百狼人殺討論 (15)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
Secret Hitler 邊有狼人咁好玩...

我覺得如果身份多變 一夜狼人係幾好玩

狼人殺基本上要擺脫一開始on9玩法先有樂趣
我唔知佢有冇試過玩高階啲...
同埋有上警的話唔覺得平民資訊真係咁少...

同埋有人覺得Avalon好過狼人殺
但我覺得Avalon 勝在唔被out 都好玩
但我覺得未及狼人殺精彩

如果真係玩身份 咁三國殺我覺得係幾好玩
大家都知狼人殺係邏輯game
killer其實同玩狼人殺鳩推局一樣 無邏輯基點
依家狼人殺可以邊站(真預/悍跳預)變相有分析既空間

除咗伍公子講第一個死既之後無參與空間之外
其他都唔太認同 依家狼人殺可以好有技巧
做狼可以玩倒勾 又有咩陰陽倒勾 又有咩旋風倒勾
喺香港點解變得唔好玩主要係有返咁上下質素既玩家唔多
同班frds玩 佢哋好有興致 但一玩就變咗「我係好人 過」
屌 仲要唔只一個係咁 變咗on99局
玩但又唔知或者唔想講嘢既不如唔好玩

論遊戲性質我覺得avalon同狼人殺差唔多
但比較埋參與者 喺香港玩avalon一定過癮啲
最少每一次成功/失敗入邊都有分析既空間
但係喺香港玩狼人殺多數遇到既都係低質鳩推局
想問下如果有兩個預言家上警應唔應該打平衡投一個毒一個?定係兩個都唔投等多晚睇下狼人嘅刀型?
玩狼人真係要有靚腳先好玩
陳敬宣..對佢真係無乜期望
初步睇鋒澤又玩卜心個梗有D老尷
卜心仲要好俾面係咁笑
狼人除左邏輯好之外我覺得優秀嘅演說能力同觀察表情都好重要
我眼中狼人簡單概括就係利用自己嘅演說jer到人地露出邏輯上/表情上嘅破綻
你睇下留言,有好多人讚鋒澤好好笑架,可能覺得老尷嘅我地只係小眾
小眾人士揮手
同一個gag要玩幾耐先夠
以前killer就話覺得單調
依家有人完善加咗唔少角色就話人太多角色
唔同角色既組合就代表可以打唔同既套路
覺得依家狼人殺仲流於純捉人表情
同死咗就悶到on9既人應該都係嗰啲「我係好人 過」既參與者
一隻遊戲既深度除咗遊戲既內容 仲有參與者既質素
其實伍公子乜水駛99駛咁大反彈
其實伍公子乜水駛咁大反彈
靚仔屈機,咁佢今次有歌係ok既,但笑婑其實真係太多,新一年應該要諗新野
屌得既都係有玩好多game

伍公子既出發點係講緊隻game既規則比較
狼人係好簡陋既規則,完全係睇玩既人點玩先可以有好既地方

而佢講既game應該好多都係你跟住規則去玩已經可以有有趣既地方

你諗番狼人講完規則之後其實你係唔知點玩,呢個就係佢指出規則簡陋既位
小瓜伏撚到

卜心聊爆以為佢狼美
今場好睇
鋒澤今場ok,心路歷程飽滿,係未到小瓜輪次叫佢跳身份多左
偉晉果然係最佳男主角
排坑+女巫視角先會出到佢
偉晉演技真係好好 初初真係完全睇唔出佢係狼
好癲
我覺得查個毛進步左 起碼冇頓點
雖然表水都係冇好人個種氣勢
但對住日常悍跳既鋒澤
我會傾向信毛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞