師父零九救我! 娛百狼人殺討論 (15)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
段片我就知,15年仲有講就唔知
嗰陣全台媒體都係拎呢單野講踩低小鬼
有一個報導係話出自小豬朋友口中
你話係媒體自己發現定係小豬放暗箭 心知肚明
其實果時小鬼係應該當場道歉
人生好多時就係得果一次機會挽救一啲事
豬鬼反面主因一定唔係呢單 佢地之後仲fd左成幾年
但究竟主因係咩無從得知 兩方都唔講
有咩分別
唔知邊條片卜心話想cool牙,之後我就成日不自覺關注佢排牙
佢似係骨哨嘴突
如果落骨釘骨吸收唔到
要正接做正顎手術
唔駛返工冇野做睇左大半年19年嘅集數
發覺日本名嗰條女邏輯上好勁 不過發言有時怪怪地
有集佢講完成場得紀卜心一個聽得明佢講野
可能係我睇嘅時候同佢睇法差唔多都唔定
但真心覺得佢思維好清晰 有時甚至將對方嘅計中計都拆埋
嘴突依然咁靚女,做埋手術之後仲得了
其實鬼都幾慘,一線綜藝主持,好似得佢未拎金鐘獎讀書年代睇開kid 蝴蝶都先過鬼拎
冇計 當年佢太多志向 好老實講佢根本唔係唱歌嘅材料
主攻拍戲同主持好過 再加上當年爆大鑊佢決定離開娛百
咁啱金鐘獎下年就放寬左定唔知點 娛百入到圍
當年豬鬼都成日笑係咁講黃腔點報金鐘獎
泫跟紹安玩個排係幾好, 而且嗰時都唔係太多高玩, 不過之後無玩一排跌曬watt之後紹安飛起泫同語噥惡補, 語噥都起碼升左一階
睇到去12月1月佢的確係差左唔少
多數係發言上嘅問題 但邏輯上好似仲keep到
張語噥玩嗰陣都係睇得幾透 但發言好多時都講到好掘
冇其他高玩能屈能伸咁圓滑
有集話獎品係東京機票嗰集得返佢同梁以辰
我冇上帝視角聽都覺得佢先係狼人 點知
09終於講豬唔好成日倒鈎賣狼隊友
覆盤果集好似呢度都屌到

事實poker真係好玩過狼人
我曾經都以為killer只係自救同鳩估嘅game
係睇咗啲節目先知狼人殺要講邏輯
有時就算有上帝視角去睇佢成日都唔知佢做乜
做狼成日夜晚刀錯人 even隊友講左唔好刀邊個邊個佢都唔會聽
有時頭一兩round是旦裸點點中神或者狼 都唔知真定假
呢d game要面對面同fd先有得玩先好玩
開chat room/app睇唔到樣或者同陌生人玩根本好難有咩論據
前者係睇唔到人嘅表情變化 後者係陌生人係遇到唔同情況時嘅反應你都唔了解
咁我諗條友係真係有玩過覺得隻GAME ON99先會出黎屌
但事實係係香港約面殺OR同自己FD玩9成都係弱智低能局, 我是好人過
咁佢會有咁既體驗咁既諗法好正常
狼人殺本身要有遊戲體驗入門門檻就偏高, 唔似其他桌遊就算你成堆都係新手, 都仲有少少邏輯可以推理
真係,我以前都覺得killer呢隻game好弱智,抽到壞人就亂咁殺人,抽到平民就悶到嘔全場合埋眼唔知做乜。日頭就一班日係到9up
其實中哂,玩開boardgame就知狼人其實係最入門

佢新post都有講狼人真言已經高階d

因為其他game既「村民」會收到更多實質既資訊

公子亦只係講遊戲規則上既分別

而我地鐘意睇娛百其實係因為呢d人去玩而加左好多分,但唔代表遊戲係好出色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞