[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(10)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
dac1541係1萬頭
如果唔係出咗雙糧我都唔會諗

部機本身唔複雜,裝好driver,駁好機就用到
所有setting keep default唔係問題
只係我鍾意搵自己煩,乜都set一餐
順便想問下巴打, dac1541同adi-2聽落有咩分別架? 之前睇咗下部分外國forum嘅評價, 有啲人就話soekris高價位嘅產品就唔係太值咁
試dac1541都過咗一段時間,唔記得太仔細
上次用HD800s試咗dac1541,感覺繼續好夾Senn記
兩部機質素差唔多,分別係風格
dac1541會sharp過 adi-2 dac,但唔尖

如果話soekris高價位唔太值,我覺得係睇夾咩機
又或者講adi-2 dac太平
窮L買adi-2都有難度呀頂
平同貴只係相對,同大眾負擔能力無關
幾年前有個廣告話買樓送鋪,層樓1000萬
成個package平呀,不過我都係負擔唔起

儲錢好重要

以adi-2 dac個功力同質素,賣juno個價真係太平
定係其他野唔合理地貴?
150 Ohm impedance##ca
有d大陸平頭做到300ohm
狙已盲
bookmarked too
幾舊水, 香港又買唔到, 而家又日日喺屋企無嘢做

個tracking id係sf字頭
大家點睇 Creative sound blaster X7?
夾DT990 pro
之前好似有巴打講sound blaster X7唔太好
Btw 呢到有幾多人有入panda?

佢話聲底係pm3, 但係我pm1 同thx 888都有
諗緊
有d review話純以closed back黎講差唔多錢有更好
700中伏之後怕怕
等巴打出手
https://youtu.be/c1DQ_XcYGvU?t=2296
Drop x ifi 有新dac同amp
諗法一樣
HD800個薄pad就係要縮短driver同耳仔距離,加厚咗就唔係個樣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞