[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(10)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
啱,adi2 dac真係好夠玩
諗加amp夾聲仲好

巴打有咩新野聽?
我等緊RHA CL750送黎+煲緊iex1

電腦直推有無介紹? 雜食
諗住hd598
HD58x
識貨
D8000pro真係正,一改舊版偏重bass,但成三皮
final野試親都覺得尖
係上次paf d8000夾 burson sololist先冇咁尖
可能adx5000啱我d

LCD你冇講錯,我都係唔啱
除咗上次音響展夾9萬蚊部膽機係ok之外
香港無行貨

入手鳥

其實玩咗幾日, 喺曾福買. 第一次玩usb dac, 所以部機同tunebrowser啲setting都唔係好識

因為仲係9試階段, 所以就唔講聽落點啦. 反而有幾樣嘢想問下大家. 首先, tunebrowser入面RAMDecode同Bitperfect係咪開咗好啲? 用google translate, RAMDecode好似係用RAM, suppose會減少干擾或者distortion. Bitperfect就寫switch PCM Bitperfect level, 唔知係點用

然後就係部ADI-2, 入面好多嘢搞 想知個de-emphasis駛唔駛off翻? 本manual就話會自動detect啲歌有冇boost咗treble, 再決定駛唔駛de-emphasis, 但係我聽落就好似全部都de-emphasis咗. 係咪真係啲歌問題, 定個功能嘅事? 開咗聽落好似有啲怪咁, 唔似係咪自己問題
RAM Decode姐係load晒成首歌入RAM, 再由RAM讀取
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞