[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(10)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我見台仔好多都話壞,話似係設計問題喎
成個series 平到貴都咁易壞
即使係喇叭大廠, 第一次整耳機啲產品都唔多唔小有毛病廠家未必估到一啲喺speaker 到無問題嘅技術會喺耳機到出問題

例如斷引線就應該係廠家無考慮到用家佩戴時所發出嘅濕氣導致腐蝕

聽講uto 換單元好貴? 自己嘅難攤子要用家硬食返
好在轉咗買lcd x
你估audeze 啲野唔會壞
起碼冇focal嗰啲咁易先
應該
顯微鏡都有CLS
撳入佢個profile 睇下

人地整K1000 , qualia 010 果個tier 嘅耳機好撚勁佢都唔知道救左幾多隻r10
大陸link琴晚睇左架啦。
我應該都係送回大陸俾阿大神整。
focal 原廠整完都係壞
有冇巴打試過Drop 既 177X
TR-X00 正
cd 900 st?
除咗土地問題 有咩吸引到你地玩headfi 而唔玩hifi
最新長期用headphone 發覺個耳仔聽到痛 (耳膜唔舒服而唔係戴到痛)搞到我依排都抖下聽少咗
始終屋企唔係studio 隔唔到音 隻open back搞到愈開愈大聲去遮住d屋企雜聲
其實tr-x00同th610似唔似?
聽過th610有齒音
你係用咩headphone先?新headphone有可能因為未run好,通常都要20小時run下先進入狀態
另外環境嘈就轉close back都適合
唔想嘈到人 亦唔想比人嘈

same here
問點解玩headfi嘅話我係因為一嚟唔想比人知我聽乜,二嚟聽歌除咗聽歌詞之外都幾鍾意留意下編曲有咩特別位
其實點解d人會有聽iem,HP特別傷聽覺既錯覺。
你聽咩開得大都會傷隔唔到音,聽speaker都一樣。
睇黎bns 香港倉真係24小時運作

前幾日4點9臨訓收到來自日本倉嘅貨入香港倉嘅通知,啦啦臨撳返自己個自取點攞貨。第二日真係有得攞
明明iem先最傷
放入耳道將耳屎推入,阻礙排洩,本身就唔衛生
耳屎積累仲影響聽力
headphone 同 speaker除咗開大聽會損聽力之外,諗唔到有咩其他健康問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞