[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(10)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike

lihkg app bug 將張相轉90度
開箱貪就手夾dac1101,感覺齒音多又大聲
好處高頻微動態好易聽到,壞處係會幹擾到聽主題
好在唔刺耳

高頻整體唔夠自然,有一定延申

低頻有力亦有下潛,唔算好深
如果實小小就更好

人聲比較緊
偏厚不過唔係好暖,唔夠通透

整體而言唔差,可能煲下好d
或者講如果唔係高頻突出的話會有d悶?
幾百蚊而言唔錯

另外,配帶對聲好有影響
唔夠氣密的話會有小小尖同唔夠bass
最fit我係跟機2節膠大碼,夠隔音
呢到好多痴線佬
Genelec咁貴
又要為咗喇叭換屋鳥
jds呢個牌子點, el dac + atom 推K7XX/HD6XX點睇
https://menclub.hk/hobby/22978
T+A出headphone同dac amp
繼續買唔起
平板版HE1

見到都好重咁大排磁石同大腔體

話說係咪第一部德產平板耳機?
你咁講又好似係
其實我唔睇好,因為資訊太少
就算官網都唔多
https://www.ta-hifi.de/musicreengineered-solitaire/
如果真係單元上落重工夫,以平板黎講好應該重點宣傳個技術,好似empyrean咁
就算hifiman都會講佢點處理磁石擺位個d

當然都可以反駁就算係HE1都冇乜資訊

不過4800歐元其實同empyrean、HEED phone、SR009s (MSRP)差唔多,感覺又好似冇咁貴
雖然都係買唔起
Wireless headset 音質係咪通常差d
想搵隻音質好 wireless同ps4 用到嘅headset係咪難啲
cloud orbit s ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞