[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(10)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
同價我會買adi2 dac加sp200/789
所以都係買個4.4 to 4pin xlr轉插最方便
信仰都值幾千掛
LM
電磁爐衰咩?
推力太細已經係死症
難聽算唔算一個缺點
講緊夾隻z1r source係金磚出

利申係音響節試過
我聽電磁爐都係夾z1r
成套係一般般,但係又未到難聽

但係唔知到問題係喺耳機定係amp 到
係香港 - portable player iem嘢 比枱機大耳 多人玩幾多 倍?

點解二手流量少咁多?肥花見d fiio m11日日係咁賣... 日日 m11 m11pro m11pro ss, 大耳枱機難出好多 ... 當然你放勁平徐外

巴打點解咁憤慨?

利申煲緊cl750
你想表達啲乜?
想問下
我用緊個耳機有mic
但錄音果時 一開始第一個音會唔係好錄到 同埋會有少少爆音,每一句一開頭都係咁,要點fix?
唔係話睇唔起中國野
淨計SPEC中國牌子係抵玩既,鍾唔鍾意就個人喜好啦

但佢地一嚟多型號,每部機差少少咁,好聽就可以揀到最啱既,但放二手計,係咪咁易搵到其他人都啱呢
第二係更新得快,好似電話咁,一年就成個系列更新,舊MODEL就自然跌得勁,少人買
最後就係個個都以為好抵、好清、好甜,試聽幾首歌就正,長聽就難頂,個個都放,有幾多人接貨
呢點唔錯,通常係好野都少人放
SP1000m+campfile+線 bundle 都出咗幾轉
係香港 - portable player iem嘢 比枱機大耳 多人玩幾多 倍?

點解二手流量少咁多?肥花見d fiio m11日日係咁賣... 日日 m11 m11pro m11pro ss, 大耳枱機難出好多 ... 當然你放勁平徐外

有小小名氣,
枱機headphone都大把人搶二手啵,
好似HD800s咁 開8500都有人問
IEM 冷門野咪又要大減先賣得出。
唔係話睇唔起中國野
淨計SPEC中國牌子係抵玩既,鍾唔鍾意就個人喜好啦

但佢地一嚟多型號,每部機差少少咁,好聽就可以揀到最啱既,但放二手計,係咪咁易搵到其他人都啱呢
第二係更新得快,好似電話咁,一年就成個系列更新,舊MODEL就自然跌得勁,少人買
最後就係個個都以為好抵、好清、好甜,試聽幾首歌就正,長聽就難頂,個個都放,有幾多人接貨
呢點唔錯,通常係好野都少人放
SP1000m+campfire+線 bundle 都出咗幾轉
新手請教下 純電腦睇歌/打機 1k-4k
最高性價比係邊一隻?最好closed back
主聽人聲 流行 古典
戴眼鏡 所以最好唔好夾耳
同埋唔想要假皮 之前用過3-4隻都爛
想問下耳機隻殼裂左係咪要送返保養度整
仲用到既 但見裂左想知點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞