[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(10)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
DROP + THX PANDA好似幾有希望
不過未出
巴打們點睇HD 6XX + Schiit Modi + Magni/Vali?
成套加埋4K到有啲心郁
咩都聽,但聽古典多

另外想問magni同vali分別大唔大? 差usd50有個燈膽仔,但聽人講嘥9氣
其實主要係active noise canceling影響音質
好多時d藍牙headphone係based on d好headphone, 例如m50x bt個d,其實唔會差
4Kbudget 推senn記我會揀soekris dac1101
atom平平地可以一試
EL dac好似冇咁出名
好奇問下點解用HD660s?
點解似HE1,睇樣似hd6xxmix埋幾隻耳機,頭梁似th900,紅色內罩似q10。

4800歐都唔貴
講緊4皮野,係1266同sus級數

買唔起,試聽算
平同負擔唔起冇關
其實冇問題,反正呢刻鍾意就得
將來嘅事將來再算
可能之後入靜電坑呢
我都係
但係冇一次落單
銀鋁殼+圍住外圍幾條槽+黑格網,真係好似照住做咁

不過紅色濾網真係有啲唔似hi end 野

4800 EUR 講真可以賣到幾多隻 通常理你間廠咩背景都好, 踩落head fi market 嘅第一隻耳機同常都有堆bug
就算呢隻幾好聲都好,第二隻先考慮

https://www.phileweb.com/sp/news/audio/201905/10/20810.html

單元係靚仔嘅其實不過個磁石架3D print
PS4要用到嘅好似係有接收器嗰種先得喎...
咁好似係GSP370同670叫可以接受?

大家儲下錢,遲啲賤物鬥窮人大把平野執
咁2K左右DAC有咩介紹
唔係好想要中國牌子
果單元做到8Hz - 54kHz

係未senn記員工過檔做?唔似oem貨仔
都係德國佬

有口罩有headphone日子
照咁睇佢真係有放心機去設計
可以期待下
可能請咗中國員工呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞