[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(10)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我見佢country 冇香港揀
係咪要揀支那
city再填香港?
冇乜印象
咁我唯有cs問下佢送唔送香港啦
問過唔送
所以一定要集運
琴晚試多咗次又係直接cut 我order
Nofraud都係冇搵我
不過佢今次叫我用 Amazon pay再試
你用邊間集運? 係咪black list左個地址咋
用bns呀
仲有邊間集運可以用
我都係bns 上年12月頭買冇問題
睇黎係我好彩
真係用Amazon pay成功俾錢同pack緊貨
AUNE RIP
原來佢響武漢
沒事兒

咁都比巴打發現
咁佢部amp 肯定好毒
咁大件事都唔整個澄清
老細
話說打手巴隻adi-2玩成點呀? 見juno有存貨, 想買啦
小弟想買隻耳機入坑,用嚟打機聽歌,之前用啲19gaming headset
暫時睇中ATH M50x/SHP 9500(預算都係依個範圍)

另外想問下 最近換咗部amp(光纖直插主機板),拎嚟推對2聲道。
不過我見部amp前面有個3.5mm頭,可以用嚟推上邊2對耳牛?
(部amp係cambridge cxa60)

唔該大家
有冇人試過jds lab element2 ?
beyerdynamic應該都可以考慮下?
我係m50x用家,感覺分析力強,女聲某啲會刮耳,power越大越少呢個情況
見你部amp都幾勁下
用得開心
本來諗過買埋部dac1541,不過目前滿意,所以放棄住先
可能諗買amp比hd800s
用耐咗覺得佢有小小暗,夾返d亮聲amp/headphone就啱啱好
iem out意外地乾淨,連iex1都聽唔到noise
說明書講 headphone out同iem out係分開設計,目標唔同
headphone要大power,iem out要low noise唔要大power

我最鍾意係high end 機黎講夠細部,而家仲有位擺機唔知自己想買乜好
adi-2 dac亦係第一部機比我清楚聽得出有冇用fidelizer嘅分別

不過根據上個post,有幾個巴打試過壞機,買水買就被人當人球,買港行就保養1年(好似係)
我個部個mon都有screen burn in,不過好仔細睇先會發現所以我接受到

driver上要留意返個asio buffer 就算你set咗1個數,播歌個時都會自動set做driver鍾意嘅數
見過有巴打新機開箱冇耐播歌個時斷下斷下,同佢一齊研究咗成晚,試咗好多野都搞唔掂
佢搵第二部電腦試又冇問題,播得好正常

我遇到嘅driver問題:係部windows server 2016 機 (udoo-x86-ii-ultra) 用tunebrowser個時ASIO setting 着咗Adjust ASIO buffer if possible 同Always update sample rate就會成部機hang咗,係公司部windows 7 dell desktop就冇事
不過呢兩個setting off都冇問題,所以而家我由得佢
可以試下買對K240 mk2睇下啱唔啱,勝在夠平
打機要用mic可以諗下加modmic

除咗ATH M50x/SHP 9500
beyerdynamic MMX 300聽講gaming headphone得黎聽歌都唔錯
當然你可以行返傳統dt product line又得 (e.g. dt770, dt880 etc)
仲有AKG K7xx

打機的話HD58x同HD6xx就視乎咩game
FPS 一般,rpg個d就冇問題
CD900ST就唔知

一般意見認為 2 ch amp個headphone out唔唔太好聽
搵唔到cxa60 headphone out個power,所以唔清楚推力
不過ATH M50x/SHP 9500唔係要好大力,手機都夠大聲
推得好唔好就試過先知
power越大越少刮耳咁得意?
我指電腦hang機,唔係dac
佢好食得力,電話推嘅會低音超轟,高音勁飆,耳仔痛
夠power嘅就會平衡好多
打手巴好有米喎 dac1541一皮以上

咁聽落部機都幾複雜下, setting又有排學, 呢啲software嘢又有排搞 我想無腦9玩喳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞