[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(10)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
米津玄師新歌有碟

好聽
新入門, 3k budget一體機係咪都係aune s6, Monolith by Monoprice, Soekris dac1101呢三隻揀?

屋企有隻K7xx, 用上面是但一部係咪都應該冇問題

另外問如果同時有optical in (PS4)同usb in (PC), 係咪可以做到一齊output
個template未update,仲有呢d:ifi zen dac, burson play
Monolith by Monoprice如果係講$499.99個部有budget應該都可以諗下
聽講K7xx唔易夾amp,你而家用緊乜,有咩想改變?
如果同時有optical in (PS4)同usb in (PC),你可以隨時switch input source,冇得兩個source mix 做一個output
其實隻k7xx買左返黎兩年冇用過咁滯, 買果時已經知7xx唔易推, 本身係諗住買埋dac+amp一set返黎玩

但果陣咁啱手緊, 淨係買左隻7xx返黎就冇再買落去, 攪到隻野放埋左一邊, 而家想補返呢事件
咁樣不平平地買部ifi Zen DAC 或o2+sdac玩住先,起碼你會有個概念有咩想改變
因為想要駁埋PS4, 有冇邊隻有埋optical input, 我見你講果兩隻都冇
就係知7XX難推, 個AMP好重要, 所以唔敢買D太雞既怕又浪費左佢, 已經浪費左佢兩年了
手上得支usb mic 我諗K701買返去真係當手辦
一嘢上去就唔駛心思思, 財散人安樂

同埋本身用iem都投資咗幾多, 耳機, 線, DAP, 所以想買貴少少有提升, 費事太入門嘅買完嘥咗錢
ifi zen dac可以去金聲試下,唔洗估
dac1101係cas workshop有得試
aune s6係香港代理有得試
係咪睇k-on
少年你太年輕了
以為玩到高價就唔會玩返轉頭?
800s未算攻頂

650同700玩得好都唔差過d幾萬耳塞仔
成班喺到毒害 冇咁多位擺呀

詛咒你地個個都要入坑喇叭
沒事兒,我用緊sc203
啱,hd600都好聽過唔少貴iem

跟機
150ohm OEM算唔算枱機用?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞