召喚iPhone SE巴絲

1001 回覆
175 Like 3 Dislike
SE撚一問
平時電量真係核電級

但如果長開相機影相會唔會倒水咁

唔會特別食電
試過睇巡遊活動
影咗幾個鐘頭相 冇問題
但建議有尿袋跟身

咁玩左一個鐘大game+半日相
6~7個鐘由100倒水倒20算唔算正常?

算正常既

好撚正常 其他機大部份頂唔到噤耐
由6plus 轉 金64 SE開心使用中 電話size黎講無得頂 係打字同打機有時會覺得唔夠大 不過我夾埋ipad pro係屋企用 一流

細機 + iPad 真係無撚敵
粒電又唔係真係好核
可能係因為mon細變左好多野都無用黎做~
屌你老味
有一晚唔記得叉電 第朝開機用左5%電咋
SE
屌你老味
有一晚唔記得叉電 第朝開機用左5%電咋

SE仲有好多靚case

點用呀大佬呀
SE仲有好多靚case

點用呀大佬呀

其實唔難
強多士 講真幾好睇
睇到又肚餓
主鏡影相得唔得? 想出
SE仲有好多靚case

seed
主鏡影相得唔得? 想出

主鏡頭 1200萬像素
日間室外拍攝 表現最好
細節位線條清晰 例如建築物 / 車輛 邊緣位置夠銳利立體 一磚一瓦都好分明

顏色好準確 像真度高

全景拍攝流暢 接駁位唔見有任何明顯斷層

想要比較少味精嘅風景相 可以出SE
旅行時想快拍都唔錯
影相唔食電

人像唔試得 會自爆

Sample

但室內低光表現就 乏善可陳
光線少嘅情況下 鏡頭分析力較其他牌子電話低

室內拍攝顏色會比較暗淡
Sample
食物還原唔到本來嘅顏色飽和度

執相前 個磨菇批好灰

執相後 即時賣相升咗呢

雜訊唔多 但 油畫化問題 就屬於所有iPhone通病
Sample

夜晚表現即時打折 我企定定影嘅相 都會好濛 而且車嘅線條化開晒

總結
iPhone 日間室外 ,廣角風景照 ,雜色相片

夜景 移動拍攝
用緊
啱啱好大細,個長方形長得好有質感
利申:淨係用過5, 5s同se
se係咪每2年出一部?

唔一定,始於部機mark up 低過其他iPhone,唔算太好賺.

Tim Cook 向錢看
見到SE銷量唔高,可能唔想再出

Apple Outperforms Expectations on Strong iPhone SE Sales

4-Inch iPhone SE Is Not So Hot After All: First Weekend Sales Reportedly Lackluster
用緊6s plus, 想換se 是否不智
用緊6s plus, 想換se 是否不智

無問題 係頭兩日要習慣細moon
建議買SE之前驗咗眼先
用緊
啱啱好大細,個長方形長得好有質感
利申:淨係用過5, 5s同se

舊設計 午餐肉
係咁更新之後食電得多
粒電又唔係真係好核
可能係因為mon細變左好多野都無用黎做~

不停上連登都夠用 一日充電一次
係咁更新之後食電得多

如唔係必要唔好升
SE 銀 買左care 祼跑

SE唔洗買AC啊
利申我都祼跑中

粗用都抵
iPhone 7一半價錢唔洗就住就住
SE真係現今冇一部機超越到

就算係Sony部X Compact,性能都遠不及SE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞