召喚iPhone SE巴絲

1001 回覆
175 Like 3 Dislike
主鏡影相得唔得? 想出

主鏡頭 1200萬像素
日間室外拍攝 表現最好
細節位線條清晰 例如建築物 / 車輛 邊緣位置夠銳利立體 一磚一瓦都好分明

顏色好準確 像真度高

全景拍攝流暢 接駁位唔見有任何明顯斷層

想要比較少味精嘅風景相 可以出SE
旅行時想快拍都唔錯
影相唔食電

人像唔試得 會自爆

Sample

但室內低光表現就 乏善可陳
光線少嘅情況下 鏡頭分析力較其他牌子電話低

室內拍攝顏色會比較暗淡
Sample
食物還原唔到本來嘅顏色飽和度

執相前 個磨菇批好灰

執相後 即時賣相升咗呢

雜訊唔多 但 油畫化問題 就屬於所有iPhone通病
Sample

夜晚表現即時打折 我企定定影嘅相 都會好濛 而且車嘅線條化開晒

總結
iPhone 日間室外 ,廣角風景照 ,雜色相片

夜景 移動拍攝

我成日跌撚左部機落地 搞到換左幾個月機已經開始壞 有冇巴絲部機都有時會突然㩒咩都無反應 熄一熄再開連unlock都唔得 有時成個mon黑埋
原來唔少人用SE
下次開集中討論區
今次我認我失手

我之前都開左個啊,都有2百幾個回覆,證明SE仲有市場

一齊討論 SE

多謝,我個個叫「有冇人用緊iPhone SE架」
主鏡影相得唔得? 想出

主鏡頭 1200萬像素
日間室外拍攝 表現最好
細節位線條清晰 例如建築物 / 車輛 邊緣位置夠銳利立體 一磚一瓦都好分明

顏色好準確 像真度高

旅行時想快拍都唔錯
影相唔食電

人像唔試得 會自爆

Sample

室內拍攝顏色會比較暗淡
Sample

執相前 個磨菇批好灰

執相後 即時賣相升咗呢

Sample

夜晚表現即時打折 我企定定影嘅相 都會好濛 而且車嘅線條化開晒

總結

夜景 移動拍攝

Adelaide
主鏡影相得唔得? 想出

主鏡頭 1200萬像素
日間室外拍攝 表現最好

顏色好準確 像真度高

旅行時想快拍都唔錯
影相唔食電

人像唔試得 會自爆

Sample

室內拍攝顏色會比較暗淡
Sample

執相前 個磨菇批好灰

執相後 即時賣相升咗呢

Sample

總結

夜景 移動拍攝

睇到金庸post
Sorry都要講句:你唔值得擁有楊過 你太任性啦 楊過原諒你已經要謝天謝地,相信你本性唔壞,只希望你日後好自為之
我成日跌撚左部機落地 搞到換左幾個月機已經開始壞 有冇巴絲部機都有時會突然㩒咩都無反應 熄一熄再開連unlock都唔得 有時成個mon黑埋

去Apple Store
入面可能有啲零件 接駁位收咗皮
SE64G玫瑰金
btw我啲電用得好快
SE 64GB space grey
想佢出返iphone 5 black and slate隻黑色,真係好靚
SE64G玫瑰金
btw我啲電用得好快

使用習慣 好影響電池壽命
想佢出返iphone 5 black and slate隻黑色,真係好靚

金屬黑會甩色 所以5s開始變咗太空灰
升唔升ios10好 仲用緊9
SE + 7plus
絕讚使用中
用緊 黑色5 仔 不過有小小問題 個鏡頭濛哂

知唔知apple整唔整嫁
SE64G玫瑰金
btw我啲電用得好快

螢幕唔係較好光
多數玩下pokemon go炸
用緊6s勁多問題 想換

我嗰時就係知道有chip off問題,所以iphone5係買左白色🙄 其實唔係好想要白色
升唔升ios10好 仲用緊9

如果冇bug 唔好升
升咗食電咗
SE64G玫瑰金
btw我啲電用得好快

螢幕唔係較好光

我日日夜夜追連登 都係一日一差電

螢幕唔係較好光

我日日夜夜追連登 都係一日一差電

用緊6s勁多問題 想換

6s 有自動熄機 假電量
Email無法delete
更新唔到app 等等好多bugs

Apple Store 一定貴 唔值

我嗰時就係知道有chip off問題,所以iphone5係買左白色🙄 其實唔係好想要白色

銀其實最正

金又話大陸 rose gold又話mk妹發姣 灰又話毒撚IT仔
SE + 7plus
絕讚使用中

雙鏡功能唔上唔落
想問下邊到多se case買? 想搵line friend既公仔case

Apple Store 一定貴 唔值

唔通要上華強北整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞