召喚痴線西(61)請善用不推文回覆

1001 回覆
76 Like 3 Dislike
利申咗先,唔係故意針對佢
賣嘅嘢佢全部落手落腳整係值得欣賞
但佢咁樣好似係唔洗報稅?而家仲住緊公屋喎
幾多人真窮想住公屋都排唔到
最近睇youtube唔理邊個都岀好多廣告點唔知關唔關 premium事
其實就咁聽
佢講自己做咩又話佢扮偉大
貼文宣又比你話煩膠
唔開Live就係上左岸
你想佢點
佢一upload 就睇呢條片無乜廣告
其實我覺得肥蛙嗰channel越嚟越多廣告片
係啊屌 以為佢標題乜撚嘢人生轉捩點原來係做咗youtuber同電視節目主持
隻字不提場運動 平行時空到以為佢移撚咗民
唔止,我睇有時vogue,bbc,GQ Taiwan 呢啲都係岀得勁密,未有premium之前通常都係得一兩個30min up既先會多少少。而家成日都有。
但肥蛙本身都接多咗廣告既。
隻青蛙本身好普通 我係見到佢case個啲畫得幾可愛
又串又惡 語氣又無禮貌
名副其實一個老泥妹
大種乞衣咪而種
我係想講佢開幾日年宵可以賺到部份人一年先賺到既錢 youtube唔會係佢主要收入來源
問心你開幾日年宵賺得少過youtube既話 比我都揀瘋狂拍片唔開年宵啦
我係想講 唔好否定佢努力 淨係拍youtube佢唔係賺好多
一條11分鐘片7個廣告係唔討好 但唔係你講到咩唔出片幾個月冇收入所以一次過要加7個廣告賺盡
好似見到佢地用維達紙巾
公屋係佢呀爸呀媽
佢同細妹一時住下公屋一時住下婆婆同姨媽間屋
其實我都係
上唇比較薄
佢無照顧過個老公心情
佢老公完全係遷就曬老婆
屋企全屋都係老婆既野
D裝修又係
連食野都係
好辛苦
bob叔影響力好大
講真個個YouTuber都唔洗交稅啦
除咗佢地額外開鋪 開公司要登記除外
年薪幾十萬 接YouTube片 IG Post做到手軟
都未計會接一車車PR gift
就算呢半年香港發生咁多事
話就話生意淡薄
但佢地一樣接得就接
大家有眼見
大粒啲既Beauty Youtuber KOL
舉下例 老泥 蝦乾 虰虰 PKJ 天拿
崠老公有錢就不在話下
搵到風山水起之後個個都唔係開網店
就開實鋪做生意
唔係抹煞佢哋曾經嘅努力
大家見到佢地好搵到搬埋出嚟住
租既租 買既買
但真心冇乜邊個會堅持初心繼續出片
出得片都收晒錢先出當敷衍觀眾
或者同觀眾有咩交流 直接啲講
好撚多由貼地親民都做到離撚晒地
痴撚線 做咁多野都比人屌
唔做又屌 做又屌 好恐怖
真心痴撚線 好多依d case都係個男人死忍爛忍 到一個點要爆個陣就係離婚 老實講小熊貓可以搵個更好 佢真係好撚慘
希望果日真係黎嘅時候蝦乾唔好一日post十幾廿個post呻 始終俾人休妻好肉酸 不過你都從來無俾面過你老公所以俾人休都係你抵死
實情我對佢年宵賺幾多係唔知情 你話有15萬先知道
然後 我無否定過佢努力 講真年宵樣樣野hand made通唔幾個宵先整到咁大量既貨 呢點已經要讚 唔係個個人都有呢種毅力 我自己都好欣賞佢仲會親自落手整
第二 賺到錢多既方法係人都會想試 賺到錢無人會厭多 所以兩邊都會繼續撈係正常 唔會話因為邊一個方法賺得多淨係做個樣 呢點又要讚佢 佢仲好有心搞年宵其實都好勤力 而且youtube其實你view數多又穩定個收入可以好可觀 再加上出片密的話 個收益可以好大 當然又未加上廣告
睇下班blogger幾rich就知

上面有個絲打仲話佢狂貼文宣好好好煩膠
召喚痴線西(62)請善用不推文回覆
https://lih.kg/1799178
講真其實我明人係會不斷進步
佢地由拍youtube直到開自己既店同公司都係一個證明到自己努力同成長既一件事
但如果佢地係真係有心想事業更上一層樓既話我其實唔介意佢地拍條片同大家講話自己要開公司喇專注番事業點點點 會係youtube更新慢左點點點
而唔係死都要食兩邊茶飯但youtube出就片都係廣告sponsor照稿介紹product既片囉
召喚痴線西(62)請善用不推文回覆
https://lih.kg/1799178
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞