召喚痴線西(61)請善用不推文回覆

1001 回覆
76 Like 3 Dislike
賣廣告都打清楚個brand name先好無?
個brand叫Sudio 唔係Studio呀!
冇俾pr睇過先出post?
PR點解會比佢出倒米
嗰條片其實就咁睇好普通 唔算啲咩好過份嘅缺點
下面有啲cm衝出黎話蛙姐好港女 公主病
條片好多位都係搞笑 同埋真係港女都唔會肯比人公審咁啦
佢老公好似屋企喺大陸嗰邊都咁黃
mingsze仲同藍絲理論
係真心gag片黎
我又幾鐘意佢咁真 好過啲扮曬真性情既KOL
乜都扮專家
人哋share啲飯菜見到會想食肚餓,蝦乾嗰啲明明材料唔係話太差但係硬係會煮到無胃口醫院餐咁
安已不,邊位巴打咁重口畫大大小妹h漫
屌你老母
呢條成日自稱KOL既女人
成六個月啦仲係度食養心殿
dllm咩
係咪已經冇晒KoL會貼文宣同集會
痴線西Post不嬲咩都會講下評論下
Even屎盤嗰牛油果遮唔遮樣
雲西波仔分手定復合
Angela同Jodie分手 同現任襯唔襯
難聽啲講呢啲其實又點到我地評論
想帶出既就係 喺得呢到Comment都係痴線西
終於有人講佢
我覺得唔使太負面去睇痴線西文化
我老公成日見我一睇痴線西Post都會話怕我愈睇愈八婆
但其實八卦係人之常情
如果起到正面作用 監察到班KOL
令到佢地思考下接job,接廣告既道德問題,佢地知道自己需要共同負上既社會責任,教化觀眾
其實都叫幫緊佢地個行頭發展
幫手去蕪存菁
無咩問題
但我會提自己人身攻擊既野唔好講到太絕
可以批評但講野唔好太難聽
(拿 我自認講過山東女醜樣 但我亦真心係想比山東了解到如果接受唔到人地批評自己個囡 就唔好成日曬女 同拎個女黎做生意開鋪 因為佢咁樣係推緊個女出去做明星 一手叫人關注佢個女 而網友唔係開善堂 醜樣就會老實講 作為父母連保護好自己仔女既意識都無 仲可以怪邊個 )
又人人口臭底線唔同 唔需要正義撚上身去批評其他人講乜 因為入得黎大家已經半斤八兩
不過提下絲打大家如果覺得唔太好既野 太傷人既野 要諗過至打出黎send出去
提下自己唔好變左酸民 唔好將香港網絡風氣搞到好似韓國咁
一班女人講野當然係講下人身材 嫁得好唔好 老公點 點解同另一半分手 好正常 唔中意可以唔睇(入得黎扮咩與世無爭)
但有時係某D位都要諗下自己都作為一個女人
要唔要一樣咁父權去套女性去一個「女人應該點」既框架中
女人難為女人 進而加深社會歧見 影響既其實都係自己同下一代
另外想提一句
其實好多PR有睇痴線西
但去唔去搵某KOL未必係佢地決定到既野
邊個人view數高 多人sub係公開成績表
要反一個人 大家講幾多八卦都無用 退訂不閱令佢無曬影響力才是皇道
我都好鍾意mingsze但佢呢排成日post火雞姐
我都好鍾意蛙姐但一見到大大小妹就不了
荃灣唔係執左咩
作同火雞姐係好朋友嘛
慎入

呀梅咁
抄人橋不如認真學下畫畫啦
佢唔咁講點博到人讚佢眼大唔洗帶啦 咁姐
化到咁真係唔好教人啦
大大小妹啲畫真係好似用小畫家畫咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞