召喚痴線西(61)請善用不推文回覆

1001 回覆
76 Like 3 Dislike
咪係,特別係e d天氣通常d湯都有落下補嘅藥材,好彩我老母唔似佢咁計較,連住家飯都無啖好食好慘
根本正常家庭主婦d廚具都好平,寧願會用d錢去買食材,同埋有功力根本用咩廚具都煮到好食嘢唔使好似佢咁裝備撚,煮埋d普通到唔普通嘅餸
分化同路人當然唔好
所以黃路人自己其實要自律
無可否認有時無力感好重情緒好抑壓就想有個岀氣位 或多或少就會指責某啲人 (e.g kol)
加上本身我地對kol個身分責任有expectations
好似庚咁拍片影自己好sad其實係想我地俾咩反應佢呀comment 手足頂住呀加心心?
偽黃其實一定存在
唔想槍口對內唯有用提醒instead of屌醒
講真今年聖誕完全無買禮物慶祝 好簡單食個飯
但見到啲人都係好開心交換禮物 party咁
個心真係難受咖
不分化嘅精神在於做錯唔緊要 下次做好啲付出多啲
而唔係盲撐唔係下下都濫用不分化
不過大家再行前多步做多啲就會好好多!(黃到金嘅balu成日講嘅!)

p.s唔係針對庚 比佢過份嘅人大把
戴翻個頭盔先
我一直都覺得蛙姐既片係幾好睇既
亦唔討厭佢唔係想踩佢
不過上面我講既係事實
今次條vlog的確幾悶
而佢停咗一個月無出片對一個youtuber黎講係少好多收入 不過ig個啲又另計
的確係,唔係一句不分化就冇事,唔敢講話每個Kol要做啲咩先叫合格,不過今時今日嘅香港人係咪應該一齊同步多少少。

作為Kol就係比明星貼地,可惜大量都係發聲當交功課,見氣氛靜咗就諗自己啲靚相幾時可以post,真正為香港著想有幾多個?個個都側側膊。

見住大量kol都已經唔出聲覺得好無奈,唔會同黃嘅割蓆,只係唔會特別respect佢地。
食落肚屙出嚟都係屎 冇得影啲北歐風屎比人睇呃like
有六粒魚蛋食咪算係有人性
啲刀刀餐餐就唔同 「粉色系既lc煲 好療癒喔」
我本身都幾ok佢
但佢平行時空得好勁
之都有痴線西屌過佢
屎波架餐多咪呢啲人
蝦乾係裝備撚都算 我覺得佢根本係寒酸裝備撚
d廚具全部用到靚一靚又點 但d食材就求撚奇 煮出黎又點會好食 我唔覺得用一把千幾蚊既刀切d豬肉出黎係會好食d
煮煲碗仔翅都叫晒春又話攰又話煩又話貴 仲要間接屌9佢老公麻春煩要食碗仔翅 其實唔想煮咪去買碗囉見佢懶偉大咁塑造自己賢妻形象 真係好想嘔
Post文宣又話post張文宣當做左野
唔post又話人唔出聲
痴線西真係痴線架
利申:好憎啲kol
佢一個年宵賺左15萬喎

成個乞兒咁乞飯食
其實我諗佢幾羡慕carmina
俾佢遲出名,但好多likes
which high school?
Post完文宣又話只係文宣無撚用 行動證明
出黎遊行打張卡又話出黎遊行咪打卡啦
唔撚打卡啦靜靜地啦又屌人冷氣軍司都唔知有冇出過去遊行
屌你老母講撚曬 想人點?
幾時先肯接受永遠有人做到既野係有限呢但事實?
利申:完全不是針對咩kol純發表下個人感想 係身邊硬係有種人乜都屌餐先
年宵日日開?
你自己諗如果你一個年宵賺15萬你係咪黎緊一年唔洗撈唔賺錢?
當香港已經回不去、死又死咗咁多人
一個嚴重到咁嘅大事件,形容為國難
今時今日仲想用post過文宣做免死金牌?

有啲會post文宣,死人有冇出聲?
有啲有post文宣,幾多日先一個?
集會遊行仲有冇人有去?有冇呼籲?

好似機械人咁禁個share掣
冇表達冇思想,咁叫leader?

有冇心大家係感受到㗎,唔出聲就更罪加一等啦。
都係果句,唔係話極端到逼佢地出嚟行動,亦唔求佢地日日不斷發表,但係每個kol作為有影響力嘅人而又係同路人,點解比人感覺係龜縮多過正義?
初初又話翻大灣區搵食
咪又係想係youtube賴死唔走賺錢
抵死啦俾youtube限流又黃標
快啲叫你啲大陸觀眾捐錢俾你啦
睇下有幾多個肯捐
比起佢平時買果10蚊幾粒魚同20蚊可以切到勁薄食3餐既肉真係成本好高架喇
啱先上熱門睇 第一條片已經唔係啦 仲有red velvet 同老高第十一條就content farm片 點樣全黃呀
唔知平時小熊貓俾幾錢家用蝦乾呢
如果俾多多錢蝦乾但番屋企見到啲野食咁樣真係
Sor嗰條係中國唔知乜差 封面誤導咗我添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞