又係時間推吓Amazon 平價notebook (22)

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
仲有咩牌子同型號可以諗諗?
要大電可以諗技嘉新版Aero 或者敢搏既就Razer

一皮左右畢直可以諗新版Helios 300
想拎出街既應該得rog 同Razer 可以諗諗
拎出街真係ROG Razer Aero 先得 夠低調夠輕

不過razer 同aero電夠 rog 電唔夠一日
Btw razer同aero有冇咩大問題?
讀Geography
要讀GIS ,好多paper同research
不過正常GIS都係用番desktop 正常laptop未必應付到
但第3,4部應該照計應付到開好多tab同文書嘢??
QC同CS都一般 之前有巴打發現Razer無將宣傳入面既vapor chamber擺落部腦到

aero就技嘉軟件 同埋代理閪
之前咁多個post都推薦asus,係因為asus有全球保一年
係 上網買野有保穩陣好多 安心啲好
Helios 300
8月尾999usd買
helios 300 藍色版 scar2 scar3 都幾好
asus 係咪未有10nm cpu 唔打機想買1065g7
acer 又唔知點解有獨顯
好耐無研究電腦 完全唔識睇
想買部ASUS (見巴打話有1年國際保)唔該晒巴打 睇下有咩好推介
1.老婆文書用 ,係床度睇下戲 好少拎出街,依家個部128ssd 試過用爆
所以256SSD/ HDD (佢話唔太care 速度但我都覺得SSD好?)
2. 14-15寸mon
3.有冇display card都得,有既就mx150 lv?
4.唔好太重
5.budget 5-6千左右
ASUS 符合呢幾個要求好似都唔平
acer aspire 5 slim 就幾抵屌,純粹分別係AMD/INTEL?
laptop我未用過amd 你覺得散熱唔好定技術未成熟
https://www.amazon.com/s?k=GU502&ref=nb_sb_noss_2
呢幾部都唔差 11K~14K 左右

我用緊Gu502GU
早買左3個月 14000 可以買到部2070既 CLS
呢部17.3既話就會落手

見amazon減價想買
但想問下咁姐係12月寄定1月先有貨
Clevo模機 要睇下保唔保香港?
重新整合
跪求請問 唔打機嘅番學文書機邊部好啲?
Acer Aspire 5 Slim
https://www.amazon.ca/Acer-Aspire-Ci5-8265U-Windows-A515-52-59TX/dp/B07QQN98MT

Lenovo Flex 14 2-in-1 Convertible Laptop
[url]http[/img]s://www.amazon.com/Lenovo-Convertible-Touchscreen-Processor-81SS000DUS/dp/B07TWHYTSQ?th=1[/url]

定係之前提嘅ASUS Vivobook S15已經夠用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞