又係時間推吓Amazon 平價notebook (22)

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
我本身都係差唔多諗法結果"加少少"買左上面嗰部
或者咁諗 gaming laptop啲料勁啲咪唔使咁快升級用耐啲
我都打算買呢部跟住自己再加個hdd
black friday睇中呢部不過果時冇減價
第一部保養香港都有?
想買1065g7唔要獨顯
same here,減咗價幾抵玩
我會揀Dell G5 15 因爲2060
你平時有冇玩拳王/街霸/鐵拳個d格鬥game? 因爲dell冇話個mon嘅ms幾多,如果高過1 ms係會覺得lag/唔順
美金價 會有個種 不停加少少 就upgrade到既感覺但其實都差幾遠
半個月前Walmart,2060 9750h 144 1tbssd $1150左右,不過就Lenovo
我多數都係玩FPS, 同埋total war嗰類RTS

有陣時太多兵以前部Laptop 會lag

不過認真, 畫圖對我都幾重要,要畫PS,AI,AutoCAD
同埋讀書要讀地理嘢所以要用ArcGIS

咁樣巴打你覺得邊部好?

1200 usd 絕對已經係budget 上限, 越平越好
都幾抵
呢到我就一定係Dell有2060,我自己就半個月前買左部lenovo y740 2060,整體唔錯,係有時熱左少少
ASUS VivoBook 15 Thin and Light Laptop, 15.6" Full HD, AMD Quad Core R5-3500U CPU, 8GB DDR4 RAM, 256GB PCIe SSD, AMD Radeon Vega 8 Graphics, Windows 10 Home, F512DA-EB51, Slate Gray https://www.amazon.com/dp/B07QQB7552/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_7ip5DbMJBC4HT
$439好抵 但我之前買左Acer slim個部
dell 香港有冇warranty ?
我都search 緊,如果有得轉home 版就ok
冇得裝exe 好麻煩
好似冇
唔肯定
一定要用laptop?如果係都係推薦Dell。
如果可以用desktop可以買靚啲同大啲嘅mon,色差會少啲,對畫圖應該舒服啲
而家包郵? 想問幾耐先送到黎
呢部勁多人話買左
我最小係lihkg睇過最小十個話買左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞