又係時間推吓Amazon 平價notebook (22)

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
7代同8代差好遠
應該其中一部係我, 我最後都係買左ROG冇買TUF
15吋4k唔大分別 有都唔明顯 睇到分別既隻眼都幾勁

剪片cpu幾重要 最好6核 ram就16都夠
比多少少系列:新出10代u prestige, 16GB Ram + 1650 Max-Q
heatsink大咗 風扇大咗 正常都會散熱好啲既

不過比較只限cpu vrm gpu完全一樣先可以咁講
執相最好買ips mon因爲其他mon色差大,玩自己。
ssd反而唔重要,剪片主要睇cpu同gpu,如果粒U廢你係預覽條片個陣已經會唔順,整好條片要匯出都好睇cpu,cpu勁匯出條片快d,cpu廢你就要慢慢等佢匯出。
有冇surface pro 6 咁上下嘅機推介

想搵部detachable 8gb 6千樓下 , surface go 粒u 太廢
我地都係之後預訂,開頭倒數嗰啲現貨
有國際保,但香港唔受
香港不是地球的一部分
如果要埋touch mon會唔會貴好多
新版helios 300平到癲左
啱啱入手牙石 雖然都唔係貴 但同樣配置貴成千蚊
各位巴打唔好錯過
我見佢輕同有1050ti先買
ipad pro 舊版
想問吓呢部17吋用來做吓文書,玩簡單game,抵唔抵玩?
https://www.amazon.com/dp/B07YZ1CM55/ref=cm_sw_r_cp_api_i_TLn4DbZF2B2FS
唔好意思 想做少少coding 比較prefer windows 10
中低階機好似無乜邊部平得多
同平時啲海鮮特價差唔多
detachable我唔熟 等其他師兄解答

呢個我就唔知,你自己去問下seller
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞