又係時間推吓Amazon 平價notebook (22)

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
因為喺宿舍住, 所以用手提電腦會方便啲

不過我仲有半年就讀完, 到時返工都應該會屋企用desktop, 所以都有少少掙扎

原本係打算將個budget留返一半, 一半攞嚟買個手提電腦頂住先

不過我又擔心run唔到啲畫圖program

如果五六千蚊laptop 係咪冇可能run得順?

依家用緊嗰部文書機開多兩個tab都會hang機
射哂落laptop 買部i7 +16/32gb ram
番屋企住買多個24吋或27mon就做
正喎,買得過
120Hz 15.6” Full HD (1920x1080) IPS-Type Display
1200 USD 真係已經盡曬, 因為仲有運費
緊急問一問,win 10 s mode 係咪可以免費轉做win 10 home ? thx
真係幾平
AMD Ryzen 5 嗰部仲平 US$600,不過真係冇乜信心。
budget跟住剩返大約3000蚊
我當下年儲多少少,5000嘅desktop 會唔會夠做以上嘅嘢?
對唔住太多嘢問
始終呢筆錢都唔係細數目,最怕都係兩頭唔到岸, 買咗兩部唔夠用嘅電腦

我都睇中呢部 但係有冇全球保?
巴打買左? 感覺OK既, 不過得16GB RAM
唔會,隨便問啦
呢部cpu差d,打機就唔大影響,但用Ps,Ai可能會冇上面個部咁順,睇你取捨
$4,788
https://www.amazon.com/-/zh_TW/dp/B07VBK4SYS/ref=twister_B081FZHXC3?_encoding=UTF8&psc=1
最抵1299, 不過1399有2070真係好撚抵玩
好可能係返新機黎, 淘寶問人話2060已停產
買6千蚊果部i7 ok架喇
desktop你唔好諗啦 咪叫你插個大mon做野算
兩頭唔到岸
唔係掛 咁大獲
定係倉底貨咋
好奇一下聖誕會唔會有大部機都會有折扣?
但係點解title係1280x800
入邊又寫1920
可能中文版網頁有bug
兩部文書機用黎出國讀書用
文書唔打機 最多睇下netflix 邊部會好D?
我諗好多人都睇中 未試過上網買電腦 心大心細

ASUS VivoBook 15 Thin and Light Laptop 1.6GHz 15" 1024 x 768像素
https://www.amazon.com/-/zh_TW/gp/product/B07RK5M35T/ref=ox_sc_act_title_2?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1

Acer Aspire 5 Slim 筆記型電腦
https://www.amazon.com/-/zh_TW/gp/product/B07RF1XD36/ref=ox_sc_act_title_3?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1

價錢差唔多 比少少意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞