[刺客教條][長篇故] 果晚玩完刺客信條,家姐同我講……(2)

600 回覆
23 Like 6 Dislike
家姐煮嘢比我食就好啦

我都想有
文呢
文呢

唔使驚 訓左個晏教遲左少少姐 宜家出
第103章:

「咋」,「咋」,「咋」

煮菜的香氣和聲音傳遍整個兄弟會總部,令大家都不能專注自己的工作。

「長長,你試下味啊。」露比拿著湯匙叫我試味。

「好好味喎,煮個頹飯姐,你地使唔使搞咁大檀野啊﹖」我問。

「我地煮嘅梗係好味咖。」水姐紅著臉說。

「唔淨係煮頹飯咖,仲要煮餐好嘅你地食啊。」家姐回應。

「走走走走走,女人煮野男人出去。」露比不斷的把我推出去。

果然三個女人一個墟,嚴格來說不只是一個墟,兄弟會還有其他女生……目測現場多達三至四個墟市。討論聲,笑聲,吱吱喳喳的聲音把煮菜香氣的聲音覆蓋了。

「嘩,啲女人好嘈呢。」身邊的阿純說。

「係咁咖喇,我宜家驚緊會唔會太大聲傳到出去地面比人發現添啊。」我說。

「咁又唔會咁誇張呱……」另一邊的和人說。

「喂,你地點咖,我開左場喇。快啲開始玩啦。」查理急不及待說。

女的在煮菜,男的在打電玩。感覺真像一家人在家裡開派對一樣,像家一樣的兄弟會,真的讓人覺得十分感慨。

「細佬豬,快啲過黎,班聖殿佬嘅頹飯整好喇,幫我地黎攞啦。」家姐叫道。

心想:我假假地都係刺客兄弟會嘅刺客大師,呢啲都要我做。

「查理你跟緊隊就你去幫手啦,我地宜家仲打緊點行得開。」唯有叫查理幫我。

「好啦。」幸好查理一口答應了。

「係咪要攞飯啊﹖」查理走到廚房問。

「點解係你咖﹖攞住啦。」水姐看見進來的是查理,顯然有點失望。

「你好唔想見到我咩,車。」查理說罷,就帶著飯過去。

這些所謂的頹飯果然很頹,甚至乎有些麵糊一樣,頹廢度超標。

「喂,食野喇。」查理把食物放到地上。

「你當我地係咩﹖當我地係狗啊﹖」上級說。

「咪係,我地話曬都係聖殿騎士,唔會為左五斗米而折腰咖﹗」另一面說。

「好囉,你地喜歡啦,唔食野又唔係我個肚會餓……」於是查理就不屑地離開了。

「點算啊,隊長,佢地唔肯食啵。」查理對正在跟隊的我說。

「啲飯頹到咁梗係唔肯食啦……其實要佢地講野都唔係冇辦法嘅……」

「你宜家去廚房睇下班女仔,叫幾個把聲最大,最嘈果幾個過黎,然後就有辦法咖喇。」我說。

「好啦。」
頭先一路寫呢篇一路想像緊個情景
齋諗都已經覺得好嘈
頭先一路寫呢篇一路想像緊個情景
齋諗都已經覺得好嘈

文呢
巴打出得好慢
叫d女女色誘佢地
好似又要3p啦

只唔只

計堆家姐 4p
第104章:

當我們還在享受一班女孩子煮出來的飯時,不一會已經聽到在密室內發出求饒的聲音。

「隊長,佢地肯講喇。」一名成員正好走過來跟我說。

「好,我食埋過黎。」我回應。

一打開密室的門,只看見幾個被綁住的聖殿騎士成員不斷掙扎。

「講唔講啊﹖」

「快啲啦,唔好嘥大家時間……」

「咪係囉……」

我示意密室內的女孩子暫時安靜一下。

「我地肯講喇,我地肯講喇……你係刺客大師下哇,唔好再叫班女仔黎嘰呢呱啦嘈喇,好難頂。」上級說。

「嘩,隊長,估唔到你呢招疲勞轟炸work喎。」查理說。

「唔係你以為叫班女仔入去做咩。」我說。

焦點回到上級身上「你講啦。」

上級想了想就開始說了:「係人都知,我地聖殿騎士係一定要將你地趕盡殺絕咖啦,你地最近又搬左總部,咁上頭咪比order要搵你地個總部出黎。咁啱去舊總部搵線索嘅時候,就遇到你地。咁所以我地就跟住追蹤器嘅位置去搵你地。」

「好,好,就當你宜家講緊開場白……講啲我地唔知嘅野得唔得啊﹖」阿純說。

「好,好……你地想聽啲我地未聽過嘅野係咪啊。我就講過你知啦……」上級吞了一下口水,再繼續說:「其實我地研發左一批新嘅武器,就係TEST PROJECT 3,呢批武器同TP1,2係唔同……可以話係整合左兩個版本,取消左TP1嘅抗性,TP2嘅低靈巧度。」

「得得得,可唔可以講得簡單少少﹖」查理顯得有點不耐煩的說。

「簡單少少﹖可以……即係話,宜家最新嘅TEST PROJECT唔單只係一個真正有血有肉嘅,仲必定服從……」被綁著的幾個聖殿騎士手下開始不斷的慢慢掙扎。

「……甚至……已經可以變形﹗」由本來就是個普通大叔的聖殿騎士上級,突然面形扭曲,變成令一個人,原來正是在舊總部追緊我們的肥子秋治。

「竟然係你地﹖﹗」我大驚。並示意叫查理身旁的女孩子離開密室,並與阿純在密室內保持戒備。

「啊﹗﹗﹗﹗﹗」他們幾人不斷掙扎,力氣變得異常強大。

「點解呢班人突然間基因突變﹖﹗」阿純問。

「估唔到聖殿佬已經整左啲咁嘅野出黎,可想而知,伊甸蘋果落入佢地手中會有咩壞處。」我說。

「斯斯」這時候,本來綁著他們的繩子也開始慢慢撕裂,一下子就把繩子破開,幾個人並排站在我們面前。

「哼,呢啲咁嘅彫蟲小技,係咪以為我地會好好就範呢﹖﹗」其中一名手下說。

「無錯啊,我地聖殿騎士根本就唔需要去搵你地個總部喺邊,因為你地班傻仔會乖乖咁帶我地黎。」另一名手下說。

「我地每一個人都自帶追蹤器,援兵應該好快就到,睇黎,今日就係你地刺客兄弟會滅亡之日喇。」站在最前的上級說。

可是,我們卻完全不擔心,阿純托一托眼鏡說:「學下人地拍戲咁講,你分下莊閒好喎,宜家你地深入敵陣,你地入左黎呢度之後係根本發射唔到信號出去,一黎我地已經用野包圍左呢度,二黎,就算你地發出左信號,我地技術組人員已經即刻可以cut左佢。」

他們幾人頓時呆了一呆,秋治不屑的說:「哼,冇援軍都冇咩大不了,我地幾個都夠滅團啦。」

「我地成百人喺度,睇你地做到啲咩花樣﹗」查理說。
呢家出文喇 正式宣佈
故事已經黎到最後階段

聽日再休息一天 之後就會出得好密
因為雖然話係最後階段 我估計仲有幾十章要寫

敬請期待
叫d女女色誘佢地

點會將自己兄弟會嘅女女送比人蝕底
好似又要3p啦

只唔只

計堆家姐 4p

仲有豆豆
好似又要3p啦

只唔只

計堆家姐 4p

仲有豆豆

樓主你
呢家出文喇 正式宣佈
故事已經黎到最後階段

聽日再休息一天 之後就會出得好密
因為雖然話係最後階段 我估計仲有幾十章要寫

敬請期待

係先好講
第105章:

在逃離下水道後,幾名在場的聖殿騎士被我們制服,並帶到總部的一個密室裡進行嚴刑迫供。
但是幾名聖殿騎士即使在我們的審問底下,都沒有說出什麼重要情報。
我靈機一觸,使用了「三個女人一個墟」的疲勞轟炸之計令他們屈服。後來說出有關聖殿騎士最新研發的TEST PROJECT 3的情報,在這個時候,這幾名聖殿騎士突然把外貌變成在舊剌客總部追趕我們的秋治,原來他們正是TEST PROJECT 3的其中一員。

這時候,我們密室內的幾個人和秋治跟幾個聖殿騎士互相對峙,大家都採取一個敵不動我不動的策略。
不過對峙氣氛始終都有被打破的一刻,就好像牛仔對決一樣,草堆滾過,音樂響起後,就會有其中一邊先開槍。

打破對峙的一刻被兩名聖殿騎士手下佔了先機,在秋治身旁突進而出。往在場看守的兄弟會成員施襲。
聖殿騎士手下一下子就把他們殺死了。

「咩話﹖﹗點解可以咁快咁強嘅﹖﹗」阿純驚訝的說。

「呢啲就係TP3嘅真正實力﹖」我說。

「你錯喇,呢度只係一部份嘅實力咋。」雖然秋治體形龐大,可是卻十分敏捷。他說罷,就一跳跳到我們面前,拔出腰間憑空出現的長劍,向著我們揮斬。

我們立刻向後回避,劍就「轟」的一聲砍在地上,力氣大得連地磚也砍開了。

「咁鬼大力嘅,夠唔夠打咖……」查理擔心的說。

「我地咁多人,應該夠打嘅。」我安慰的說。

這時候,站在秋治背後的人把自己複製。變成了兩個一樣的人。正如之前的一樣,不斷的自我複製。

「嘩,宜家呢個TP3真係咩功能都有齊啊。」阿純說。

「咁我地聚集埋其他人一齊先,得我地三個搞唔掂咖。」我指揮說。

大家都同意點一點頭。可是聖殿騎士不會這麼容易讓我們離開,一個又一個的複製人不斷向我們攻擊。即使不用秋治動手,一個個複製人都將我們的逃走變得非常困難。

「喂喂,過黎幫手啊﹗」在不斷的抵擋、攻擊和退守之間,不少的兄弟會成員一見狀就立刻前來支援,總算勉強把攻勢減慢推進。

「唔該可唔可以搵人去同家姐佢地班女仔講聲,過黎幫手又好,點都好。」我向身邊的成員說。

「係﹗我宜家去話比佢地知。」
好了 故事嘅最後階段終於來臨喇
臨尾希望大家繼續支持埋落去
好頭好尾
第106章:

身邊的成員離開通知後,聖殿騎士的攻擊變得更加猛烈,複製出來的聖殿騎士手下也複製得越來越多;如此下去,一來會被他們擠滿了整個兄弟會總部,二來久守必失,如果複製數和消滅數不成正比,我們肯定撐不下去。

「嘩,點解突然間咁大件事咖﹖﹗」水姐和幾名成員抵達,並立刻加入戰團。

「複製自己果條友真係好煩,打極都有嘅﹗」查理說。

「隊長,我地宜家係咁後退先,露比喺途中會偷襲咖。」水姐向我說。

看來女生們已經想到對策了,所以我們也沒有太拼命反擊,只好跟著對方的節奏慢慢後退。
當然聖殿騎士沒有因此而放軟手腳,在秋治和複製人的夾攻底下,我們來到一個十字路口的面前。

「退後啲啊各位﹗」水姐在這一刻把我們拉後,大家頓時退後一步。

「啊﹗」這時候,清楚聽到露比的大叫,隨之而來的是成千上萬的子彈從十字路口的兩旁通通射出。

複製人大軍被打得落花流水,數目立刻少了三份之一。
可是聖殿騎士沒有將劣勢繼續推向自己那一邊,不但那一名複製自己的手下,就連秋治都一拼自我複製。

「露比小心啊﹗佢地又變勁左喇。」露比兩旁的火力雖然仍然很強,但在複製大軍變強的同時,情況也開始變得不太樂觀。

「咁樣落去唔掂咖喎,菲姐去左邊啊﹖」阿純問。

「佢喺大廳果度埋伏左,一係我地再退後,再集中火力對付佢地。」水姐說。

「好啦,咁我地一齊撤退先。露比你地兩邊小心啲,返到大廳再會合。」我說。

如是者,我們不斷節節後退,而複製人已經把我們迫到最後的一個地方,兄弟會總部大廳。

「細佬豬,各位,趴低啊﹗」家姐一聲令下,在我們俯伏在地上之後,「轟轟轟」一棵棵火箭炮彈就在我們頭上劃過,頓時把聖殿騎士打得稀巴爛。

「嘩,家姐你邊度搵啲咁嘅野返黎咖﹖﹗」我問。

「以前我地喺舊總部,小丑國班人黎過,咁咪順便向佢地買左幾枝囉。」家姐答。

在火箭炮的強攻後,身受重傷的秋治在濃煙中慢慢的走出來:「果然係有返兩度散手,哼﹗」

可是他身上的傷慢慢被一層金黃色像電路板一樣的覆蓋著,一瞬間,身上的傷已經完全癒合。

「仆街喇,乜原來聖殿騎士已經有啲咁樣嘅科技……好似狼人咁會自我修復。」查理說。

「呢個應該係伊甸蘋果造出黎嘅效果,但係以我所知,伊甸蘋果都未試過可以咁勁。」我說。

「或者可能已經係強化左……」和人說。
其實大家會唔會諗 點解可以寫到個基地好似好大咁
實際上我心目中諗嘅真係好大 就當係有一個普通商場喺地底咁大

似乎進度良好 希望今晚可以出多篇
對面開外掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞