[刺客教條][長篇故] 果晚玩完刺客信條,家姐同我講……(2)

600 回覆
23 Like 6 Dislike
第97章:

「點啊隊長﹖你地學校得唔得啊﹖」剛踏進總部門前,查理立刻走到我們面前問。

我舉起手指公,表示:「得啊,地方都夠大,我諗只要唔好郁到學校地基嘅話,我諗仲可以擴建。」

「太好喇﹗」 「終於有個安全嘅地方喇。」

大家都開心的慶祝。

「但係咁喎隊長,我地仲未解決出入嘅問題喎……」水姐提起。

這個的確是我們首要考慮,如果自出自入一定會引起不必要的懷疑。

「我地學校就係個公園隔離,而附近就有個街市,又有商場,所以我地嘅秘密出入口嘅選擇都幾多。」家姐挺身而出說。

想不到,家姐已經替我考慮完我還未考慮到的事。看來,我的能力始終還未成氣候呢。

「商場好似好啲喎,好多好隱蔽嘅位可以做出入口。」

「但係多人喎,公園冇人喇呱,喺公廁出黎,好似好勁咁。」

「公廁出黎都話勁,你喺公廁住咩﹖何況就係少人先越容易比人發現,一出黎就比人留意到你。」

「大家都講得都有道理,但係我覺得街市會比較好,對敵人黎講,邊個諗到個總部嘅出入口會喺個街市入面啊﹖加上人少得黎又人多……我意思係有啲位可以好少甚至冇人,但係一出到出面,賣魚賣肉果啲可能就好迫好多人。」從來說話技巧不高的我又再一次發表偉論了。

「隊長講得好啊﹗」

「街市都好嘅。」

「我媽媽喺街市度做咖,到時佢可以幫手。」

一直都知道,對自己要有信心,要勇敢,曾經失了手,但我一定會堅持下去。
在這個樂觀的氣氛下,大家都滿心期待,對未來的事充滿憧憬。甚至已經有些傢伙開始計劃總部的設計了。

看來,刺客兄弟會將會越來越熱鬧。
今日少左啲 勁遲先起身 掛住睇火影
聽日補返
1個出口邊夠
同埋 邊個接呢單job嚟做 咁大工程
打完metro 2033 last light
基地好似D6咁幾正
同埋 邊個接呢單job嚟做 咁大工程

太多出口驚有風險嘛 其實除左街市出口 學校道門都出得嘅
至於單JOB...我諗下先
打完metro 2033 last light
基地好似D6咁幾正

但係我諗簡單過佢好多
第98章:

在刺客兄弟會總部長期暴露於敵人底下,我們必需重新建立一個新的總部。讓兄弟會再次成為一個真正秘密的組織。
經過我們的親身調查後,我們確定在我們以前就讀的中學作為總部的選址,並打算將主要出入口設定在街市的一處。

站在面前的還是空無一物的地下室,即將成為我們建設的一個新刺客兄弟會總部。感覺十分期待,十分震憾。

「隊長,呢度就係我地未來嘅兄弟會總部喇﹖」跟著我們偷偷潛入的水姐說。

「係啊,幾好啊可﹖」我說。

「係幾好嘅……不過如果咁大壇野,又冇理由比出面啲裝修公司黎做咖喎。」水姐說。

「呢個我知,小丑國。」阿純提出。

「搵返佢地,佢地肯唔肯咖﹖」查理懷疑。

「我都唔係好肯定,之前係因為艦長件事佢先唔肯再同我地合作姐,宜家艦長又死左,阿G-Dragon同古叔都話可以支援我地嘅。可以即管試下。」我說。
出住先 出去食野 返黎再打
樓主食左6個鐘?
樓主食左6個鐘?

打唔切 唔好嬲我啦 宜家仲打緊
第98章:

「古叔,你幾好嘛﹖」我拿起電話,向古叔撥了個電話。

「哈哈哈,我地呢排好得閒,過得幾好啊。係咪有咩事啊後生仔﹖」像個家人般的古叔在電話的另一邊回答。

「呃呃……冇,我想問呢,你地呢有冇人識裝修啊﹖因為咁嘅,我地就黎要搬總部,所以想搵下你地幫下手。」我說。

「哦,我諗應該冇咩問題嘅,不過我要同阿陛下講聲先,唔使擔心嘅,多數都得咖喇。係呢,你地諗住點裝啊﹖有冇話咩風格咁﹖」

「冇啊,我地諗住擴建左整大啲先。」

「吓﹖﹗原來你地要擴建啊﹖我以為你地要搵人置傢私,整下牆整下燈咁咋。」

「係咪會麻煩到你地……」

「唔係啊,仲好,我地呢邊都係起好啲野冇幾耐,買左啲機啊,啲野返黎都用唔曬,借埋比你地囉。」

「咁好啦,我地等你好消息。」說罷,我就掛上電話了。

……某會議室……

「班刺客咁樣搞落去都唔係辦法,派臥底入去又唔成功,令佢地造反,一次搞掂佢地又醒過頭走曬,我地聖殿佬會仆街咖。」一名在場的男子說。

「我都知,冇理由要比班細路搞掂我地。我地幾個幹部又比佢地殺左……」另一名男子答。

「睇黎我地要做返啲野喇。」同樣在場的陳茂波托起眼鏡說。
宜家先出埋另一半 所以一樣都係第98章

我諗都就黎完咖喇 不過仍然仲有一段時間嘅
小丑國有冇咁把炮
聖殿佬自稱做聖殿佬
小丑國有冇咁把炮

光劍都整到 你話把唔把砲
聖殿佬自稱做聖殿佬

我諗的士佬都會叫自己做的士佬嘅
It 自稱it 狗
下篇就100章了 寫左幾個月終於就黎完喇
下篇就100章了 寫左幾個月終於就黎完喇

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞