[刺客教條][長篇故] 果晚玩完刺客信條,家姐同我講……(2)

600 回覆
23 Like 6 Dislike
長期中伏

今次又唔算係伏嘅大家都已經預左會黎 冇諗過咁黎姐
最近玩緊ezio collection
代入感超絕UP

有冇見到呢條友

不過宜家已經同原著開始越黎越遠 已經完全係另一個故事
突然間發現啲名一直打錯左 明明阮桐貴變左遠桐貴
代入感超絕UP

有冇見到呢條友

左邊個敗家仔?維里耶,隊左佢好耐啦
而家入緊威尼斯總督府

右邊果個邪神好可能見過,但冇細心睇,知成日有人拎黎抽水

梟雄果度都唔知做乜撚野
代入感超絕UP

有冇見到呢條友

左邊個敗家仔?維里耶,隊左佢好耐啦
而家入緊威尼斯總督府

右邊果個邪神好可能見過,但冇細心睇,知成日有人拎黎抽水

梟雄果度都唔知做乜撚野

講緊右邊果個 好慘

梟雄果度即係邊度 我唔記得左
第130章:

「喂,宜家比人圍喇,點算啊﹖」我低聲在游也多旁邊說。

「可以點姐……走到咪走囉……不過點都要殺到個賤女人﹗」游也多低聲的激動說。

「你地唔係有個咩阿頭叫佘乜乜咖咩﹖佢去左邊啊﹖」和人向《聖音騎士》問。

「佘大人如果突然間走過黎啊,咁咪會比人知曬囉……何況宜家咁樣點去搵佢。」方次郎說。

「哎啊,你地都決定左宜家開始行動啦……」查理說。

「都係嘅……」他們說。

「仲有真嘅呂麻君同埋施若兜呢﹖……」家姐還未問完,話就被那個女人打斷了。

「喂喂喂,你地班人嘈撚完未﹖」那個女人說。

「點啊賤女人﹖宜家拉曬大隊咁……」游也多仍坐在梳化上,話還未說完,話就被那個女人打斷了。

「喂咩啊喂﹖我有名你叫咖,我叫谷守,宜家帶埋我隔離呢個陸源良同佢隊team一齊黎剷除你地班勾結敵方勢力嘅害蟲﹗」那個女人說。

「哼,孭住咁大把扇個名又古露精怪咁,收皮啦﹗你以為叫隊咁嘅卒仔就可以殺到我地﹖」游也多說。

「你啲人身攻擊真係好低級啊。」谷守笑著說。

「咁即係你地承認你地同勾結刺客兄弟會啦﹗」陸源良說。

「喂喂喂,大家都係伙記,唔使講到要打要殺嘅。」丁sir走出來調停。

「丁sir你係咪太耐冇出過黎傻撚左啊﹖身為阿sir唔好好睇住班細嘅仲同佢地一齊癲﹖」谷守說。

「就係因為宜家嘅聖殿騎士咁不堪,我地先要改變呢個組織咋﹗」丁sir激動的說。

「你地唔使講喇,上頭已經落左order,解除你地《聖音騎士》嘅聖殿騎士呢個身份,呢個地方亦都要沒收;『結界隊』已經由我地開始控制。」陸源良說。

「唔好同我講笑喇﹗你地都只係聖殿騎士嘅一pat瘀血咋﹗」左又近激動的說。

「點都好啦,我地係唔會比你地帶走甚至殺死,我知聖殿騎士仲有得救咖﹗」丁sir說。

「你呢個過氣大叔真係好煩啊﹗」谷守不耐煩的從手中拿出一部結界終端機。

「係結界終端機﹖﹗」大家都嚇了一跳。

「你地冇聽阿陸講咩﹖宜家由我地接管結界隊喇,有結界終端機有咩出奇﹖」谷守說。

丁sir握著拳頭說:「你地打算做咩﹖醒下啦大家﹗點解仲要幫個咁樣嘅組織去做呢啲野﹖一齊過黎幫手fix返好聖殿騎士啦……」

在這場文戲中,我們兄弟會的幾人完全不知道可以為他們做些什麼;只是一直維持著戒備狀態。
谷守啟動了結界終端機,打算把結界放置到我們附近。

「你地暫時留喺度,等上頭指示再處決你地﹗」陸源良說。

突然丁sir擋在我們面前,慾想把結界終端機從谷守手中搶過來。

「我唔可以比你地咁樣落去咖﹗」丁sir說。

「丁sir,你冷靜啲啊﹗咁樣會令到個機出問題咖﹗」阮桐貴向激動的丁sir說。

爭持相當激烈,可是周圍的大家卻沒有任何位置插手幫忙。

突然谷守和丁sir身邊有一道紫色光散發出黎,結界慢慢的開啟了。

「喂,明明唔係要做咩特別動作先開到咖咩﹖」查理問。

「乜你以為我地得一部機咩﹖」陸源良展示著手中的結界終端機,他在谷守和丁sir糾纏其間,快速進行動作。

「今次弊喇﹗」
今次呢篇唔知寫緊咩

突然間變到好似之前咁 為寫而寫 為交差而寫
今次呢篇唔知寫緊咩

今次呢篇唔知寫緊咩

就當係聖殿騎士黎到要將班人困喺結界入面 等上級發落
聽日唔出住 我慢慢寫慢慢出 寫得太快未寫到個狀態
第131章:

在門外走進來的呂麻君和施若兜原來是其中兩名屬於test project 3所變身的聖殿騎士,谷守和陸源良;他們帶同聖殿騎士的部隊來到,打算把我們全部人困在結界內,等候聖殿騎士的上級等候發落。
當谷守正想打開結界之時,丁sir上前打算把她手上的結界終端機搶過來,試圖阻止。
糾纏其間,陸源良暗地裡打開了結界……

「今次弊喇﹗」

「丁sir,我知你係好人,都係為左你班細嘅,但係你真係好阻事啊﹗」陸源良說完,決定把結界只放置到丁sir身上。

「啊﹗」紫色的光就在丁sir身邊散發著,表示結界正開始落在丁sir身上,不一會,他就在我們眼前消失了。

「丁sir﹗﹗﹗」游也多大叫。

「喂﹗你剩係困住丁sir係咩意思﹖」方次郎問。

「有人喺度阻住曬,梗係要隔離佢咖啦。」谷守說。
見前一篇 打都咁 我突登喺開頭加返上集回顧
總結返總點就算喇
下次都係諗清楚先寫喇...

同埋今次個尾又用左回憶情節 講定先 驚有人睇錯 以為點解個終端機啱啱又整完
呢排冇咩精神睇
呢排冇咩精神睇

得閒先睇囉
一次過儲埋睇 可以睇幾篇
巴打應該好忙
呢排冇咩精神睇

得閒先睇囉
巴打應該好忙

好得閒
但冇精神
呢排冇咩精神睇

得閒先睇囉
巴打應該好忙

好得閒
但冇精神

其實係咁意留個言 打個icon都好 傾下閒計又得
因為除左你 同埋 開心一族 喺度推之外就冇咩人睇咖喇
扮工由post1追到live
我冇諗過樓主會 呀聰明豆
前期真係有刺客味嘅,但去到盟軍果部分就唔知做乜鬼

感謝你仲喺度
盟軍果度抹左佢啦 諗落就好似火影其實唔使講忍界大戰咁 可唔可以咁講

喜歡嘅得閒講下野啦 死氣沉沉咁好慘
偷懶左好幾日 係時候要寫下文 今晚出
偷懶左好幾日 係時候要寫下文 今晚出

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞