《你有一個遊戲邀請》

553 回覆
178 Like 6 Dislike
正皮已放下 樓主你在哪?
睇嚟我個願意無法成真
返黎,聽日有文
返黎了
白三sorry,返黎了
返嚟了,sorry,聽日有文
返嚟了聽日有文
樓主大約48小時冇上線…比狗咬?
已經睇到緊張都變唔緊張
爛尾ed
大隻仔同推住手推車嘅短髮OL跑最快,受咗傷嘅刀疤叔其次,而拎住斧頭嘅我冇跑得太快。

就係依個時候,我見到有野係天花板到閃過,黑暗中雖然睇得唔清楚,但我聽到佢發出密集嘅聲音,聽起嚟就好似放大咗幾十倍嘅爬行聲,令人毛骨悚然。

「跑快啲!」我向前面嘅刀疤叔大叫。

與此同時,一個黑影係天花板到撲向我塊面。

我下意識用斧頭劈向佢,呯嘅一聲,黑影比我劈到成隻飛開,但佢撲擊嘅力量之大出乎我嘅預料,大到斧頭都幾乎要脫手而出,原本已經受傷嘅虎口位就再一次傳嚟刺痛,我甚至有種自己劈中咗金屬嘅感覺。

我望向黑影撞埋去嘅貨架,但超級市場依加已經冇曬燈光,我根本就睇唔清楚黑影到底係咩嚟,不過我冇再多諗,轉身就向住大門嘅位置狂跑,而當我越過個架裝住司機條屍嘅手推車時,我終於知道黑影究竟係咩。

就係離出口唔夠二十米嘅地方,係我前面嘅刀疤叔突然向前仆,佢個頭應該撞咗落地下,我聽到好大嘅碰撞聲。

佢兩隻手好似浸親咁亂個揮,右手拎住嘅鐵通一野飛埋出去,撞到貨架之後又慢慢咁轆返嚟,「啊!!幫我扯開佢!我咩都睇唔到!睇唔到啊!」刀疤叔一路叫,一路係地下到轆嚟轆去。

離刀疤叔唔夠三米嘅我,清楚咁見到一舊黑色嘅野撲咗係佢塊面到,左右兩邊又細又尖嘅腳包住佢成個頭,頭皮已經比啲腳整到出血,沿住條頸係咁流。

我心入面屌咗聲,即刻舉起斧頭衝埋去,甚至差啲比地下嘅血整到仆低,然後一隻比我見過嘅都更加巨型,好似架電單車咁大嘅昆蟲係天花板到跌落嚟,十隻以上嘅尖腳係佢左右兩邊伸出,隻野密密麻麻嘅眼珠同時望向我,慢條斯理咁向我行嚟,我甚至唔肯定眼前嘅係咪蜘蛛--依隻野嘅體型已經唔係我熟悉嘅蜘蛛可以達到,同蜘蛛根本係完全唔同嘅野,話唔定甚至連昆蟲都唔係。
聽日繼續
樓主終於都返來囉
差啲諗住叫大家自行腦補埋個結局就算
可以繼續腦補了
終於有文了
樓主終於番黎啦
係啊,,之前冇出嘅文會慢慢補返
我返嚟唔洗補啦
今晚都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞