《你有一個遊戲邀請》

553 回覆
178 Like 6 Dislike
lm
蒼白人面貼住玻璃窗有冇示意圖?
有文未啊屌
屌!

我比個人面嚇咗一跳,成個人向後跌低,如果唔係伸手撐住地下,握係右手到嘅斧頭已經車咗出去。但等我企直個人再望返去個窗到嘅時候,門外面咩野都冇,個到就只係一塊玻璃,外面就只有逃生出口上面係到閃下閃下嘅指示燈。

或者只不過係我睇錯?我有種講唔出嘅感覺,但壓力太大嘅話,睇錯亦唔係冇可能。

我死死望住個窗,呼吸聲慢慢咁變得大咗,我轉身望向港女,佢地幾個瞪大隻眼望返我,個樣有啲疑惑咁,明顯只係見到我跌低,根本唔知發生咩事。

或者真係我睇錯?

我伸手抹走額頭啲汗,人有時候的確會睇錯,而且只要人自身認定咗,個腦就會為咗配合人而虛構啲細節,而且出面咁暗,我又唔夠精神……我默默咁望住個窗,睇錯嘅理由我仲有大把可以講,但係,個塊人面真係睇錯咩?

深吸咗一啖氣,我握實把斧頭行上前,門上嘅玻璃窗冇任何痕跡留停,我又斜住咁望出走廊右邊,原本係走廊到慢慢行嘅男人都已經唔見埋。

只不過係睇錯,好正常,有時人係會睇錯。

直覺再次係我腦入面尖叫,我感覺個頭又開始隱隱作痛,不如係到休息下先啦,我用力搖咗搖頭,然後伸手打開對門。

對門好慢咁向外打開,發出幾乎聽唔到嘅磨擦聲,我雙手握住斧頭行出去,好快咁望向兩邊。只係成條走廊都冇著到燈,淨係靠不停閃下閃下嘅指示燈,五米開外嘅地方我已經睇唔清楚,耳邊亦只係得我自己嘅呼吸聲,成條走廊靜到有啲詭異。

正當我想退返入儲物室嘅時候,一把淒厲嘅慘叫聲從我右手邊傳嚟,聲音聽落似係男聲,介乎於慘叫同哀號之間,我成身瞬間起曬雞皮,然後男人開始大叫:「救命!救命啊!」

我即刻出返走廊,拎部手機出嚟照向個邊。隨住光線由下而上咁照過去,我終於見到慘叫聲嘅來源,正正就係頭先個個著住灰色t-shirt,手上面拎住工具箱嘅男人。

只不過男人上半身倒吊係天花板到,一隻手捉住天花板唔著嘅光管,而下半身就已經入咗天花板裡面,就好似比野拖緊入去咁。

「你堅持住!」我嚟唔切思考究竟係咩一回事,即刻快步咁走向男人,但我只係行咗唔夠兩步,就立即停咗落嚟,然後慢慢咁向後退。

係手機燈光之下,我見到幾十隻尖腳係男人下面到伸出嚟,而隨住一隻電單車咁大嘅蜘蛛係天花板到爬出嚟,我瞬間感覺喉嚨有啲野想湧出嚟咁--男人成個上半身,竟然好似泥膠咁,比人黏住咗係蜘蛛背脊上面!

蜘蛛係天花板到慢慢轉身,幾十隻尖腳發出毛骨悚然嘅噠噠聲,而佢背脊到個半個男人,仍然係到發出淒厲嘅慘叫聲,只不過當蜘蛛個幾十對複眼同我對上嘅瞬間,男人嘅叫聲亦隨即戛然而止。
貼依啲圖會比人插上天花板
有了
————

————
又幾有畫面
留名
都係棄故算
下年再入返嚟希望個故去到一半
樓豬加油
棄故+1
我都係棄故了
推啊
樓主去左邊
推啊 耐到我已經唔記得左之前d劇情喇
好恐怖 一口氣live左 留名
個故完咗啦 樓豬消失咗 佢之前啲故都係作作下都冇咗
Lm
咁撚慘
屌,以為有文
一堆我字
4月都未有文,係咪完左?
樓主呢?
樓豬人呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞